Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 19:39

Ρωτάμε τον Σπήλιο Λιβανό χωρίς να λιβανίζουμε…

Συνέντευξη του Σπήλιου Λιβανού στο EklogesDytika.gr, πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Κύριε Λιβανέ, η Ελλάδα ολόκληρη είναι συγκλονισμένη από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, η οποία, πέραν από την απέραντη θλίψη για την απώλεια τόσων ανθρώπων, κυρίως νέων και φοιτητών, ενίσχυσε την αίσθηση ότι το κράτος δεν λειτουργεί. Τί λέτε γι αυτό;

Αυτή η ανείπωτη εθνική τραγωδία, επιβάλλει σε όλους μας και ιδιαίτερα στα πολιτικά στελέχη που είχαν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, σήμερα ή παλαιότερα,  σιωπή, σεβασμό στο  πένθος των οικογενειών που θρηνούν την απώλεια των ανθρώπων τους, και μια ειλικρινή συγνώμη. Πρώτα απ όλα από μας, από την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τη ζήτησε αναλαμβάνοντας χωρίς περιστροφές την ευθύνη για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης, αλλά θα σας έλεγα και από το σύνολο των πολιτικών και διοικήσεων που τα τελευταία 20 χρόνια, κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. “Όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος! Και εμείς και οι διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο γεφύρι της Άρτας μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση προσωπικού”.

Όμως, η πολύνεκρη τραγωδία, έγινε «στη δική μας βάρδια». Και είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν.  Με ονοματεπώνυμο. Να μη μείνει ούτε ένα «γιατί» αναπάντητο. Να δοθούν απαντήσεις για το τί έγινε και δεν έγινε τα τελευταία 20 χρόνια. Με συστηματικό έλεγχο όλων των συμβάσεων και χρηματοδοτήσεων που έπεσαν στο κενό.

Και ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανατροπή των αβελτηριών, του ρουσφετιού, της ρεμούλας, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, της αναποτελεσματικότητας. Να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, ευέλικτο κράτος, που σέβεται και υπηρετεί πραγματικά τον πολίτη.

Αυτό, όμως, όση πολιτική βούληση κι αν έχουμε – κι έχουμε – δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειάζεται, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να υπερβούμε τις διαφορές που μας χωρίζουν, να υπερβούμε εαυτόν και να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι να ξανασχεδιάσουμε πολιτικά και τεχνοκρατικά τη λειτουργία όχι μόνο του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά συνολικά των υποδομών της χώρας.

Κύριε Λιβανέ είστε υιός του Διονύση Λιβανού, ανιψιού του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Πώς επιλέξατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; 

ΑΠ: Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, βαθιά πολιτικό, που είχε πυξίδα ζωής την κοινωνική προσφορά και την υπηρέτηση του κοινού καλού. Με αυτές τις αρχές γαλουχήθηκα από τον αείμνηστο πατέρα μου, Διονύση Λιβανό, αλλά και από μεγάλο πνευματικό άνδρα Παναγιώτη Κανελλόπουλο,  έναν πολιτικό με ηθική ακτινοβολία και ευρύτητα πνεύματος που τον κατατάσσει ανάμεσα στους μεγάλους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Καταλαβαίνετε, ότι οι επιρροές αυτές υπήρξαν καθοριστικές για τη μετέπειτα πορεία μου. Έμαθα από μικρός ότι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο.  Η παράταξη της ΝΔ, διαχρονικά, αλλά και σήμερα, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη,  η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, είναι  σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Αγωνιζόμαστε για όσα η κοινωνία απαιτεί! Μια Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, που δίνει ίσες ευκαιρίες χτίζοντας τα θεμέλιά της στην γνώση, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα. Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη! Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας για όλους και «δίχτυ προστασίας» για τους αδύναμους.

Το αποδείξαμε στη διάρκεια της τετραετίας και ζητούμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Για την Ελλάδα που μας αξίζει.

livanos1

Τι έργο θεωρείτε ότι επιτελέσατε ως Υπουργός σε ένα νευραλγικό υπουργείο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας; 

Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ως αποκλειστικό μου γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των παραγωγών μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αδιαφορώντας πλήρως για το πολιτικό κόστος.

Προχωρήσαμε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που σε βάθος χρόνου να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας και θα αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία.

Επιγραμματικά σας παραθέτω ορισμένες πρωτοβουλίες που πήρα συγκεκριμένα για την ανάπτυξη του νομού μας: 

  • Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τους νέους αγρότες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τα 30.000.000 ευρώ σε 44.000.000 ευρώ, ενώ δώσαμε τη δυνατότητα εισόδου στο πρόγραμμα και στους νέους μελισσοκόμους. 
  • Στην Αιτωλοακαρνανία εγκρίθηκαν 782 Νέοι αγρότες όπου ο καθένας θα πάρει πριμ πρώιμης εγκατάστασης έως 45,000 τριπλασιάσαμε δηλαδή τα ποσά.
  • Αυξήσαμε το πρόγραμμα LEADER/CLLDQ κατά 50 εκ. ευρώ, ενισχύοντας τα τοπικά προγράμματα με θετικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα.
  • Συνεργαστήκαμε με την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έκταση,  για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πράσινου ενεργειακού πάρκου στη χώρα. Και της παραχωρήσαμε 1300 στρ. για την εγκατάστασή του.  Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 90 εκ. ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους άρδευσης των καλλιεργειών και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Πετύχαμε την ένταξη του έργου για τον βιολογικό καθαρισμό και τη σωτηρία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας,  με αναβαθμισμένο προϋπολογισμό, μάλιστα,  που πλέον ανέρχεται στα 21.450.000 ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών στη Λιμνοθάλασσα, που θα αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον και θα συνδράμει στην ανάπτυξη της περιοχής.
  • Δώσαμε πάνω από 16,5 εκ. €  για την ενίσχυση από τις συνέπειες του covid και άλλων αιτίων στους παραγωγούς, κτηνοτρόφους & αλιείς της Αιτωλοακαρνανίας (16.775.794,81€, 8.497.717,27€ για covid & 8.278.077,54€ για DeMinimis). Συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα δώσαμε συνολικά πάνω από 42 εκ. € (42.187.042,05€, εκ των οποίων 33.765.859,41 € covid & 8.421.182,64€ DeMinimis).
  • Στηρίξαμε τους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς του νομού μας. Διορθώσαμε την αδικία που είχαν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας, χωρίς να φταίνε, καθώς είχαν εξαιρεθεί από γραφειοκρατικό λάθος από την αποζημίωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας από τον Covid-19. Δώσαμε 8 εκ. ευρώ για την καταβολή αποζημίωσης 70 ευρώ ανά στρέμμα σε 8000 ελαιοπαραγωγούς του νομού μας.
  • Εγκρίναμε ενίσχυση  3 εκατομμυρίων ευρώ  για τους κτηνοτρόφους των αυτόχθονων φυλών βοοειδών τα οποία δυστυχώς δεν έχουν δοθεί ακόμα.
  • Με το ΥΔΩΡ 2.0 θέσαμε τις βάσεις για δημιουργία 31 νέων & σύγχρονων αρδευτικών δικτύων με προϋπολογισμό 242 εκ. € για 29 ΤΟΕΒ, την κάτω ζώνη Αχελώου 11Α & τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας, Αμφιλοχίας & Βάλτου. 
  • Εντάξαμε την προώθηση των αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ΕΠΑΛΘ. 
  • Αυξήσαμε τα αγροτικά φωτοβολταϊκά από 100 kW σε 500 kW. 
  • Με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ναυπάκτου πετύχαμε την επιχορήγηση με  2,2 εκ. € από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σύνολο των μελετών κατασκευής του έργου «Παράκαμψη του Κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου ( Τούνελ). 
  • Μειώσαμε από το 13% στο 6% τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές.
  • Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την κατοχύρωση της Αφρίνας Μεσολογγίου ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
  • Διαμορφώσαμε το  Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Υπουργείου Παιδείας-Πανεπιστημίου Πατρών-Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ-Αμερικάνικη Γεωργικής Σχολής-Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου για τη δημιουργία 5 νέων σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης  (ΔΙΕΚ) στο Campus του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου.
  • Κατέθεσα συγκροτημένη πρόταση για τη δημιουργία «Σχολής Βιώσιμης Ανάπτυξης» του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στις πόλεις του Αγρινίου και του Μεσολογγίου η οποία δυστυχώς δεν εισακούστηκε ,με τα ακόλουθα τμήματα στο Campus του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση  € 1,2 εκ. για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μεσολογγίου στο παλιό κτίριο των αποθηκών καπνού, ιδιοκτησίας του ΥΠΑΑΤ.
  • Δρομολογήσαμε τη χρηματοδότηση  € 4,4 εκ. για αντιπλημμυρικά έργα στα ΤΟΕΒ Λεσινίου και Κατοχής από το ΥπΑΑΤ.

 4.Γνωρίζετε ότι ο πληθυσμός του νομού μας με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2011 κατά 9 % , σε τι εκτιμάται ότι οφείλεται αυτή η πληθυσμιακή κατάρρευση της Αιτωλοακαρνανίας και ποια μπορούν να είναι τα μέτρα ανάσχεσης; 

Δυστυχώς, το δημογραφικό ζήτημα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στη χώρα ολόκληρη, θα σας έλεγα και συνολικά στην Ε.Ε, είναι μία «βόμβα» που πρέπει να απενεργοποιήσουμε εγκαίρως, ώστε οι δικαιολογημένες ανησυχίες να μετατραπούν σε στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν σε βάθος χρόνου, όπως έχει επισημάνει και ο πρωθυπουργός σε δημόσια παρέμβασή του.

Είναι αλήθεια ότι εδώ και μια τουλάχιστον μία δεκαετία, από το 2011, ο πληθυσμός της χώρας μας μειώνεται. Το ίδιο και στην Αιτωλοακαρνανία, ως απόρροια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, της σκληρής περιπέτειας των μνημονίων, και μετέπειτα της υγειονομικής κρίσης.

«Απέναντι σε αυτές τις δυσμενείς διαπιστώσεις, υπάρχει μόνο ο δρόμος της θετικής και πολυμέτωπης αντιμετώπισης από την Πολιτεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν να χτυπήσουν το φαινόμενο στη ρίζα του. Η διευκόλυνση των νέων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν, με την στήριξη με  2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση,  το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τον χαμηλό ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους πολύτεκνους που έχουν μεγάλα αυτοκίνητα,  την διετή προσχολική εκπαίδευση και την αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να μπορούν να υποδέχονται όλα τα παιδιά της χώρας», τη διαμόρφωση χώρων φύλαξης βρεφών στους χώρους των επιχειρήσεων, τις «νταντάδες της γειτονιάς» και πολύ σημαντικό, η διασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους, είναι μέτρα που δίνουν σημαντικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια για την απόκτηση παιδιών.

Θα μου πείτε, αρκούν; Όχι, βεβαίως. Αλλά έχουν μπει οι βάσεις. Και όσο η οικονομία μας θα δυναμώνει, όσο το οικογενειακό εισόδημα θα ενισχύεται, τόσο οι νέοι μας θα αποκτούν μεγαλύτερες δυνατότητες τεκνοποίησης.

Θα θέλαμε να μας πείτε γιατί θεωρείτε ότι έχουν καθηλωθεί οι καταθέσεις κατά μέσο όρο σε κάθε νοικοκυριό της Αιτωλοακαρνανίας εφόσον τα στοιχεία δείχνουν πως  ο νομός Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στον πάτο των καταθέσεων ανα λογαριασμό με μέσο όρο 2.907 ευρώ ενώ το μέσο υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού στη χώρα για τα νοικοκυριά έχει φτάσει στα 5.046 ευρώ; 

Η μη εκμετάλλευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας και η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλάνου ανάπτυξης είναι δύο γεγονότα που επισημαίνω συνεχώς. Θα θυμάστε ότι και προ των εκλογών του 2019 τόνιζα την ανάγκη να υπάρξει ένα master plan για την Αιτωλοακαρνανία, που θα σχεδιάζει το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα 30 χρόνια.

Μου δίνει δύναμη για το μέλλον ότι τη τετραετία που κλείνει βάλαμε τα θεμέλια για την αλλαγή του αγροτικού αναπτυξιακού μοντέλου της Αιτωλοακαρνανίας.

Με το Ύδωρ 2.0 και τις μεγάλες επενδύσεις στα αρδευτικά δίκτυα αλλάζουμε το μοντέλο της αγροτικής παραγωγής στο νομό, ενώ με μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή στο λιμάνι του Αστακού ενισχύουμε και το τουριστικό προφίλ του τόπου μας. Τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με την υλοποίηση του Ύδωρ 2.0., στόχος μας είναι να μπει η Αιτωλοακαρνανία στο σύγχρονο τουριστικό χάρτη. Στο τέλος της επόμενης τετραετίας σας καλώ να μου κάνετε εκ νέου την ερώτηση αυτή, ώστε να δούμε μαζί την αλλαγή που θα έχει επέλθει στα νούμερα αυτά.

Η ίδρυση γεωπονικής σχολής με τμήματα σε Αγρίνιο και Πάτρα θα μπορέσει να συνδεθεί με την παραγωγή του πρωτογενή τομέα και να ανορθώσει τα εισοδήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στο νομό μας; 

Είμαστε ο μεγαλύτερος νομός της χώρας και ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή και θα έπρεπε να έχουμε και ένα αυτόνομο Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε.  Εντούτοις, ο πρωτογενής τομέας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αποδοχής των νέων τεχνολογιών και της υιοθέτησης ενός επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας.

Η Γεωπονική Σχολή, εφόσον ενισχυθεί και σε συνδυασμό με μία κτηνιατρική Σχολή, για την οποία συνεργαζόμαστε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο ώστε νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις που στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στους ήδη υπάρχοντες αγρότες αλλά και σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτό. Για αυτό άλλωστε και κατά τη θητεία μου στο ΥΠΑΑΤ έδωσα τεράστια βάση στα θέματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των νέων αγροτών και δημιούργησα το Μνημόνιο Συνεργασίας για ίδρυση πέντε νέων Επαγγελματικών Αγροτικών Σχολών στον τόπο μας.

livanos3

Γιατί ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί ο Καπνικός Σταθμός Αγρινίου εφόσον ως Υπουργός βρεθήκατε σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δήμαρχο Αγρινίου για την δημιουργία Μουσείου Καπνού όταν το Αγρίνιο σε αντίθεση με το Μεσολόγγι δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ένα μουσείο; 

Ως Υπουργός, και γνωρίζοντας την ιστορία του καπνού για την Αιτωλοακαρνανία, ξεκίνησα συζητήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Αγρινίου, όσο και με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, τον Γιώργο Χατζηνικολάου, αναφορικά με την ίδρυση ενός μουσείου καπνού. Μάλιστα είχε βρεθεί και ο χώρος όπου θα στεγάζονταν το Μουσείο, στις παλαιές εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού στο Αγρίνιο.

 Όμως, μολονότι είχαν γίνει ενέργειες για την παραχώρηση των εκτάσεων στο Δήμο Αγρινίου, δεν ήταν πλήρως καθορισμένο και χαρτογραφημένο το πώς θα χρηματοδοτηθεί το όλο εγχείρημα.

Δεν έχω εγκαταλείψει το εγχείρημα δημιουργίας του Καπνικού Σταθμού, και είμαι αισιόδοξος ότι θα αποκτήσει τελικά η Αιτωλοακαρνανία αυτό το Μουσείο που θα αποτίει φόρο τιμής στους προγόνους μας που δούλεψαν στα καπνοχώραφα αλλά και στο εμβληματικό αυτό προϊόν που έζησε γενιές και γενιές Αιτωλοακαρνάνων.

Είστε ένας πολιτικός με σημαντικές σπουδές σε Αμερική και Αγγλία που δεν εκφράζεστε με λαϊκισμό αλλά με τεκμηριωμένα στοιχεία και μετριοπάθεια. Σας διακρίνει μια αστική συμπεριφορά και ευγένεια. Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα τα χαρακτηριστικά αυτά για κάποιον που πολιτεύεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας; 

Τόσο από τον πατέρα μου, τον Διονύση Λιβανό όσο και από τον πνευματικό μου πατέρα, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έλαβα αυτές τις αρχές, αυτές τις αξίες. Με αυτές πορεύθηκα όλη μου τη ζωή, με αυτές θα συνεχίσω να πορεύομαι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, δε, που οι συμπολίτες μου Αιτωλοακαρνάνες αναγνωρίζουν και εκτιμούν το τρόπο που πολιτεύομαι. Άλλωστε, ο στέρεος πολιτικός λόγος, με στοιχεία και δεδομένα και όχι ευχολόγια, ο απολογισμός και η λογοδοσία προς τον πολίτη που σε εμπιστεύεται και όχι το χτύπημα στην πλάτη, είναι και ο τρόπος που πολιτεύεται και ο Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας για όλους μας το υπόδειγμα του πώς πρέπει να πράττουμε. Συνεπώς η απάντηση είναι ότι η σοβαρότητα, η ευθύτητα και ο στέρεος σχεδιασμός είναι ο μόνος τρόπος που θα πρέπει να πολιτεύεται ένας πολιτικός τον 21ο αιώνα. 

livanos2

Συντακτική ομάδα του site EklogesDytika.gr

 

Διαβάστηκε 2516 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 20:11