Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 22:36

Εθνική Δημιουργία στο Αγρίνιο: “Η τραγωδία στα Τέμπη έδειξε και πάλι τον μεγάλο ασθενή το Κράτος- Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος στις εκλογές”

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο πραγματοποίησε νωρίτερα ο συνασπισμός “Εθνική Δημιουργία” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Corali Luxury Resort μπροστά σε φίλους και στελέχη του.

Παρόντες με ομιλίες ήταν οι Θάνος Τζημερος και Φαήλος Κρανιδιώτης ως ιδρυτικά μέλη της “Ε.Δ.” από την Δημιουργία Ξανά και την Νέα Δεξιά αντίστοιχα, καθώς και ο γνωστός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος αναφέρθηκε ως “πολιτικό πρόσωπο που έχει διωχθεί στην Ελλάδα από την λεγόμενη πολιτική ορθότητα”.

Κεντρικό πρόσωπο στις ομιλίες ο υποψήφιος στην περιοχή, καταγόμενος από το Παναιτώλιο, Λεωνίδας Παλαιοδήμος, γιατρός με αξιοζήλευτη πορεία στις ΗΠΑ και κεντρικό στοιχείο στις ομιλίες η θλίψη και η οργή για το τραγικό γεγονός στα Τέμπη.

Στην ομιλία του Θάνου Τζημερου κεντρικό σημείο ήταν η παθογένεια του κρατισμού και η έλλειψη αξιοκρατίας, ενώ από τη πλευρά του Φαήλου Κρανιδιώτη υπήρξε εστίαση στο πατριωτικό σκέλος με ιδιαίτερη έμφαση σε όσα συμβαίνουν και τις τελευταίες ώρες στο Σύνταγμα και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Βασίλης Τσιάρτας δήλωσε ότι η Ε.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει γιατί όλοι έχουν δει ποιες είναι οι επιδόσεις ίσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι ψέμα πως είναι κάθετα απέναντι στον ναζισμό αλλά και στον κομμουνισμό και γι’αυτό συντάσσεται με την Εθνική Δημιουργία.

Ο υποψήφιος βουλευτής Λεωνίδας Παλαιοδήμος επισημάνθηκε από όλους ότι ήταν ο λόγος που θέλησαν όλοι μαζί να βρεθούν στο Αγρίνιο. Παίρνοντας τον λόγο εξήγησε ότι ο λόγος που κατέρχεται στην εκλογική μάχη είναι γιατί πιστεύει στο φιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα του συνασπισμού με τον “flat tax” του 15% για όλους αλλά και στην μεγάλη σημασία της ασφάλειας του πολίτη για την ευημερία της Ελλάδας. Στην ομιλία του μάλιστα επεσήμανε όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτει η Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να αναπτυχθεί και να ευημερήσει με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή.

Να σημειωθεί ότι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τα στελέχη της Εθνικής Δημιουργίας εξήγησαν ότι δεν πιστεύουν πως θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει απόλυτη σιωπή για τις ευθύνες όσων έβαλαν σε καίριες θέσεις ανάξιους λειτουργούς αλλά και τις ευθύνες όσων “δήθεν ευπαθών λυμαίνονται τα δίκτυα και τις υποδομές “.

Έγινε εκτενής αναφορά στον ρόλο του συνδικαλισμού διαχρονικά αλλά και στο διεφθαρμένο σύστημα των προμηθειών και των εκπτώσεων στα έργα του Δημοσίου.

Ξεκαθαρίστηκε, δε, και από τον Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά και από τον Λεωνίδα Παλαιοδήμο ότι δεν υπάρχει χαμένη ψήφος στην απλή αναλογική και ότι πρόκειται για ένα ψευτοδίλημμα που καλλιεργούν ειδικά τα συστημικά ΜΜΕ.

“Δεν είμαστε αντικρατιστές με εμμονή, πιστεύουμε στην ανάγκη του Κράτους, αλλά το πλαίσιο των ευθυνών πρέπει να αλλάξει ριζικά”, τόνισε ο κ. Τζημερος ενώ για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κρανιδιώτης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για συνεργασία με “τους μηδενιστές της Αριστεράς”.Σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό χώρο δήλωσε ότι θα πρέπει η ΝΔ να αποδείξει ότι έχει ξεπεράσει τα σύνδρομα με την αριστερά ειδικά στην Παιδεία, την ασφάλεια και τον συνδικαλισμό, ώστε να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση.

Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των τεσσάρων στελεχών καθώς και ερωτήσεις από τα ΜΜΕ.

sinidisi.gr



Πολυμέσα


Δηλώσεις Τζημερου και Κρανιδιώτη

Βασίλης Τσιάρτας

Λεωνίδας Παλαιοδήμος
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 23:46