Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 15:09

Χρήστος Ρήγας: "Σίγουρα φταίει μόνο ο σταθμάρχης;"

ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΤΑΙΕΙ MONO Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ;
 
2012-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ
 
Η κυβέρνηση ετοίμασε την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας λειτουργίας των ελληνικών σιδηροδρόμων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το μοντέλο που ακολούθησε την περίοδο 2008-2009 για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε πρόβλεψη των μνημονίων αλλά και προεκλογική δέσμευση των βασικών κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος, με επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, που δεν επηρεάζαν τη βασική κατεύθυνση.
Η εικόνα που παρουσιάζεται για τον ΟΣΕ σκοπίμως δεν ήταν ολοκληρωμένη και επομένως δεν ήταν η πραγματική. Είναι αποσπασματική για να δικαιολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν χαρακτήρα απροκάλυπτου ξεπουλήματος και είχαν και ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκομένους.
 
2017 –ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
 
Ο πρωθυπουργός βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A και μάλιστα με το απολύτως εξευτελιστικό και σκανδαλώδες τίμημα των 45 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της διαγράφει, ως δώρο στον νέο “επενδυτή”, χρέη της ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Βέβαια η δυσωδία και η βρωμιά αρχίζει πολύ νωρίτερα..
 
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ή υποψίες για κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ. Πρώτα απ’όλα στα σημαντικά έργα αναβάθμισης που επιτελέστηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τα έργα για την αναβάθμιση της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ειδικά το δύσκολο ορεινό τμήμα της Φθιώτιδας (όπου και οι δύο μεγάλες σήραγγες Καλλίδρομου και Οθρυος) ξεκίνησαν το 1997, τότε περίπου που ιδρύθηκε και η ΕΡΓΟΣΕ αλλά χρειάστηκε να αντικατασταθούν εργολάβοι και τελικά ολοκληρώθηκαν το 2019! Το κόστος ανήλθε στο €1,8 δις και χρειάστηκε και συμπληρωματική εργολαβία €400 εκατ για να συμπληρωθεί.
 
Ο ΟΣΕ επίσης εμπλέχτηκε στο σκάνδαλο Siemens για το οποίο έγινε εξεταστική στην Βουλή λόγω της κατασκευής αυτοκινητάμαξών και βαγονιών με υποκατασκευές στα Ναυπηγεία και σε άλλες εταιρίες Επίσης το 2017 επί υπουργίας Σπίρτζη αποκαλύφθηκε σκάνδαλο με την υπεξαίρεση υλικού scrap που κόστισε 7 εκ. ευρώ.
 
Θα μου πείτε ,εμεις οι Αιτωλοακαρνάνες τα ζήσαμε στο πετσί μας με το περιβόητο τρένο του ΒΕΡΕΛΗ…
 
Φτάσαμε λοιπόν στο να θρηνούμε για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών,έχοντας ξεχάσει τους νεκρούς στο ΑΔΕΝΔΡΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον ΜΑΙΟ του 2017..
 
Ολοι καταριούνται τους υπαίτιους,ζητούν παραδειγματική τιμωρία και βαριές ποινές !Ποιούς στοχοποιούν;
 
ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!!! Εναν οποιοδήποτε σταθμάρχη,έναν άνθρωπο που λογικά εχει ευθύνες αλλά που δεν είναι αυτός που έφτασε τον ΟΣΕ στο χάλι που είναι.
 
Αν υπήρχε η στοιχειώδης ανθρωπιά και ευθιξία,θα έπρεπε ολοι αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες να παραιτηθούν,να εξαφανιστούν,να μην ξαναασχοληθούν με τα κοινά!
 
Μαζί τους θα έπρεπε να ντρεπόμαστε κι εμείς ως λαός!
 
Είναι δημιούργημα του Ελληνικού λαού αυτή η κατάσταση,ενός λαού υποταγμένου στις θελήσεις ολων όσων μας θέλουν άβουλους με αντάλλαγμα,ένα ρουσφέτι,το σβήσιμο της κλήσης,μιας μετάθεσης κι ενός βολέματος!
 
Για την σημερινή τραγωδία ευθύνεται ΟΛΟ το πολιτικό προσωπικό της χώρας,ευθύνονται όλοι οσοι παρέδωσαν αμαχητί την πατρίδα μας στα νύχια των τοκογλύφων,ευθύνεται όμως κι ο λαός μας που δεν υψωσε το ανάστημά του!
 
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Χρήστος Ρήγας
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό κόμμα Έλληνες 
Διαβάστηκε 647 φορές