Η Μαρία Καρυστιανού πριν από τη σημερινή (11/04) συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, αποκάλυψε ότι κατέθεσε μήνυση εις βάρος των μελών της Νέας Δημοκρατίας στην προανακριτική ενώ αμφισβήτησε εκ νέου το επανερχόμενο κυβερνητικό αφήγημα ότι η πυρόσφαιρα και η φωτιά που κατέκαψαν τα θύματα των Τεμπών, προήλθαν από… έλαια σιλικόνης!
Eίπε χαρακτηριστικά: «Μόλις κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της Νέας Δημοκρατίας στην προανακριτική».
«Μπορεί η έκρηξη και η τεράστια πυρόσφαιρα του εγκλήματος των Τεμπών, την οποία όλοι βλέπουμε στις οθόνες μας να προκλήθηκαν από τα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών των ηλεκτρομηχανών του σιδηρόδρομου;» αναρωτήθηκε αρχικά η κ.Καρυστιανού.
«Απεικονίζουν ή όχι την τραγική αμαξοστοιχία των Τεμπών της 28.02.2023 τα VIDEO, τα οποία “βρήκε” η εταιρεία SECURITY στον Κάδο Σκουπιδιών υπολογιστών (Recycle Bin) τον μήνα Φεβρουάριο του 2025 (!) και τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτα από τον Δημοσιογράφο, κ. Πορτοσάλτε και έτσι ενημερωθήκαμε και εμείς ότι μόλις είχαν μπει στη δικογραφία;
Μπορεί ένα πόρισμα εθνικού οργανισμού να αποτελέσει κατά τον νόμο (άρθρο 167Α ΠΚ) αθέμιτη επιρροή, πίεση και απειλή σε βάρος ενός δικαστικού λειτουργού;» πρόσθεσε στη συνέχεια.