Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο MEGA από το Παρίσι, ενώ αναφερόμενος σε ατάκα που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά είπε για τους Ποινικούς Κώδικες το 2019 πως «είτε θα μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα είτε “κλείστε το στόμα σας πουλάκια μου”».
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την τακτική της συκοφαντίας και της τοξικότητας για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, όταν εντείνονται τα οικονομικά προβλήματα.
«Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα οικονομικά, κάθε φορά που ανεβαίνει ο πληθωρισμός, σφίγγει ο κλοιός της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης επιστρατεύει αυτή την τακτική της λάσπης», ανέφερε, ζητώντας να παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα για τις κατηγορίες περί διαφθοράς.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες βιώνουν «εξαιρετικά σκληρές» συνθήκες, ενδεχομένως ακόμη δυσκολότερες από εκείνες της περιόδου των μνημονίων.
Συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Γαλλία, επισήμανε ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι χαμηλότερες στη δεύτερη, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί είναι περίπου διπλάσιοι. «Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει αν δεν υπάρξει πολιτική διέξοδος», σημείωσε.
Ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε, τέλος, στην κοινωνική και οικονομική κρίση στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντάς την αντανάκλαση της ευρύτερης κρίσης στην Ευρώπη, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο προγραμματικής συνεννόησης ή κοινού ψηφοδελτίου μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.





















