Τρίτη, 15η Απριλίου 2025  3:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2025 12:58

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ Χρήστος Παπαδημητρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Τετάρτης (9/4) ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του όσον αφορά στο πόρισμα του οργανισμού για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ενάμιση μήνα μετά την παρουσίαση του πορίσματος του, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ διατυπώνοντας διαφορετικές απόψεις για την έκρηξη και την πυρόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο της Πίζας διαψεύδει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα και ζήτησε να απαλειφθεί η αναφορά.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης το συμβούλιο του Οργανισμού σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως στηρίζει το πόρισμα και πως η εκτίμηση δεν είναι λανθασμένη, και ότι «θα επανέλθει με απόλυτα πιστοποιημένα αποτελέσματα και εκτιμήσεις ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Προκλήθηκε ένα πραγματικό «μπάχαλο» το οποίο έχει προκαλέσει σύγχυση στην ελληνική κοινωνία ως προς το τι έγινε πραγματικά τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών.

Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα καθώς ο Παπαδημητρίου ήταν φίλος και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη και ανήκε στον στενό κύκλο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Δηλαδή, δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που ανήκε σε αντίπαλο πολιτικό χώρο.

Επίσης παραμένουν τα ερωτήματα ως προς το τι προκάλεσε την έκρηξη εκείνη τη νύχτα. Γιατί τα έλαια σιλικόνης ακόμα δεν πείθουν.

Αλλά ακόμα και σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ξυλολίου, για το αν υπήρχε ή όχι, με δεδομένο ότι τα βίντεο που εμφανίστηκαν μυστηριωδώς δύο χρόνια μετά και κρίθηκαν γνήσια και δείχνουν ότι στα πρώτα βαγόνια δεν μεταφέρονταν τίποτα «εκτός προγράμματος», κάποιος θα πρέπει υπεύθυνα να πει που υποτίθεται ότι βρισκόταν η ουσία που προκάλεσε αυτή την καταστροφή.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2025 15:17
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call