Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  12:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 23:20

Τα οικονομικά «εγκλήματα» των κυβερνήσεων 1984-2024: Τελευταία η Ελλάδα στην ανάπτυξη μεταξύ 28 χωρών της Ευρώπης!

Τα συσσωρευμένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνήσεων της περιόδου 1984-2024 έφεραν την Ελλάδα στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών (υπολογίζεται και η Βρετανία η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μέλος της ΕΕ).

Και επειδή οι άνθρωποι λένε ψέματα αλλά οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ, στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Α.Ε.Π. της Ελλάδας στα τελευταία 40 χρόνια αυξήθηκε μόνο 26%!

Αντίθετα πρώτη είναι σε ανάπτυξη η Ιρλανδία η οποία ήταν μια χώρα πολύ πιο κάτω από την Ελλάδα πριν 40 χρόνια και κατά την χρονική αυτή διάρκεια παρουσίασε ανάπτυξη της τάξης του… 421%!

Φυσικά πέραν του γεγονότος ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν είχαν και ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στο να αυξάνουν τον πλούτο της χώρας, η μεγαλύτερη ζημιά έλαβε χώρα στα 14 χρόνια των Μνημονίων, όταν οι κυβερνήσεις δέχτηκαν να παραδώσουν την χώρα στους δανειστές και στις διαθέσεις τους για περίπου έναν… αιώνα.

Αυτή η σκοτεινή περίοδος έχει στοιχίσει στην χώρα τα μέγιστα και της έχει φέρει αρνητική ανάπτυξη.

Εάν δεν είχε παραδοθεί η χώρα στις μνημονιακές πολιτικές η ανάπτυξη της τώρα θα ήταν τουλάχιστον της τάξης του 60%!

Στο διάγραμμα φαίνεται ότι ακόμα και χώρες που ήταν ψηλότερα από την Ελλάδα, όπως η Γαλλία και η Ελβετία συνεχίζουν και αναπτύσσονται.

Αναπτύχθηκαν περισσότερο από την Ελλάδα και αυτό γιατί η χώρα «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια.

Οι πρώην κομμουνιστικές χώρες παρουσιάζουν πολύ μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, κάτι που είναι λογικό καθώς βρισκόταν πάρα πολύ πίσω αλλά η ουσία είναι ότι πλέον έχουν φτάσει την Ελλάδα και την έχουν ξεπεράσει!

pronews.gr

Διαβάστηκε 158 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 23:24