Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  8:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 19:44

Σε ένα δήμο με χρέη εκατομμυρίων τσακώνονται για ένα «τραπέζι» ή ένα «κέρασμα»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στο Μεσολόγγι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Λύρο και το Σπύρο Διαμαντόπουλο. Πέρα από την ένταση που δημιουργεί το ζήτημα των ενστάσεων για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, τώρα προέκυψε και ζήτημα με την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, που θα γίνει σε λίγες μέρες.

«Θέλησε να κινηθεί εξωθεσμικά και να αποστείλει έγγραφο σε υπηρεσιακό παράγοντα το οποίο μάλιστα δεν ήρθε σε γνώση του Δημάρχου, ο οποίος και είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει για την δαπάνη» κατήγγειλε για το Σπύρο Διαμαντόπουλο ο Κώστας Λύρος και πρόσθεσε : «Σεβόμενοι λοιπόν το χρήμα των δημοτών κρίνουμε εντελώς παράλογο και προκλητικό να καλείται ο Δήμος ή αλλιώς οι δημότες μας να πληρώσουν 2.500 ευρώ για να παραθέσει τραπέζι ο νέος Δήμαρχος». Παράλληλα ο Κ. Λύρος έκρινε σκόπιμο να θυμίσει ότι το 2019 όταν ορκίστηκε οι δαπάνες της τελετής βάρυναν τότε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.

«Τελευταία του απόπειρα διαστρέβλωσης των γεγονότων, είναι να βαφτίσει τραπέζι ένα μικρό κέρασμα προς τους δημότες στο χώρο της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής στην οποία αναμένονται να παρευρεθούν πάνω από πεντακόσια άτομα» απάντησε από την πλευρά του ο Σπύρος Διαμαντόπουλος. Πάντως είτε μια «τραπέζι», είτε για «κέρασμα», είτε για κόστος 2.500 ευρώ, είτε 5.000 ευρώ, τα επίδικα για ένα δήμο με χρέη εκατομμυρίων είναι άλλα….

Στις μακροσκελείς ανακοινώσεις τους μάλιστα ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κατηγορούν ο ένας τον άλλο για κατήφορο. Μόνο που μάλλον στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «πήρε ο κουτσός κατήφορο» και αυτό δυστυχώς αφορά το δήμο Μεσολογγίου συνολικά…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr