Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  3:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 19:48

Τα funds περίμεναν να τελειώσουν οι εκλογές και έπιασαν ξανά «δουλειά»: Τι δείχνει η δεύτερη έξωση του 81χρονου

Πολύ άσχημη εντύπωση προκαλούν τα όσα συνέβησαν για δεύτερη φορά εις βάρος του 81χρονου Θεόφιλοy Τζοχουνίδη στην Χαλικιδική, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε αναγκαστεί να ζει στη βεράντα του σπιτιού του, καθώς του το πήραν με πλειστηριασμό, και τον «πέταξαν» για δεύτερη φορά έξω από το σπίτι του, χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή και ενώ ο δικηγόρος του είχε πετύχει με προσωρινή διαταγή την ακύρωση της έξωσής του.

Δηλαδή, με βάση τα όσα καταγγέλλει ο 81χρονος, τα funds ήρθαν στο σπίτι του χωρίς να έχουν κάποια δικαστική απόφαση και τον πέταξαν με την βία (ξανά) έξω από το σπίτι του, μία εβδομάδα μετά το πέρας των εκλογών!

Φυσικά, αυτό δημιουργεί μία εύλογη απορία, ως προς το χρόνο που επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη, καθώς δείχνει πως δεν ήθελαν να ενοχλήσουν την «εκλογική» διαδικασία και περίμεναν μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.

Ο ηλικιωμένος έχει αναπηρία 81% και το σπίτι του απειλείται επειδή μπήκε εγγυητής σε ληξιπρόθεσμο δάνειο του γιου του.

Την πρώτη φορά του έκαναν έξωση στις 4 Μαΐου με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Παρέμεινε ωστόσο στο μπαλκόνι του όπου και έζησε για 56 ημέρες, μέχρις ότου ο δικηγόρος του πετύχει με ασφαλιστικά μέτρα να κερδίσει προσωρινή διαταγή που ακυρώνει την διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό.

Ούτε αυτό ωστόσο ήταν αρκετό. Όπως ανέφερε χτες, «είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που “πήρε αναβολή”. Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες, άλλαξαν τις κλειδαριές και μας πέταξαν έξω. Μπήκαν μέσα, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι».

Κατήγγειλε μάλιστα τη βιαιότητα όσων συμμετείχαν σε αυτή τη νέα επιχείρηση έξωσης. «Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι … έλεγαν θα μας πάνε και αυτόφωρο. Λέω “έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση (σ.τ.σ. εννοεί εντολή) να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;”. Τίποτα, με το “έτσι θέλω”. Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πετάξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι…».

Θα πρέπει να απαντηθεί πρωτίστως το ερώτημα: Οι άνθρωποι που μπήκαν βιαίως (όπως καταγγέλλει ο 81χρονος) στο σπίτι του ηλικιωμένου είχαν δικαστική απόφαση;

Με λίγα λόγια, νομικώς ήταν καλυμμένοι; Ή κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ρωτάνε κανέναν; Αν ισχύει το δεύτερο, θα συλληφθούν; Διότι αν ισχύει έχουν παρανομήσει και πρέπει να τιμωρηθούν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 577 φορές