Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 19:02

Κ. Καραγκούνης: Άρχισαν να κατεβάζουν τους λογαριασμούς «φαντάσματα», πρώτα σπιλώνουν ανώνυμα και μετά εξαφανίζονται

Μήνυση από το βουλευτή για στις φήμες περί δήθεν εμπλοκής του στην υπόθεση Κολωνού
Άρχισαν να κατεβάζουν τους λογαριασμούς «φαντάσματα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τις πρώτες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σε μήνυση κατά αγνώστων προέβη τη Δευτέρα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρονται να εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό. Ο κ. Καραγκούνης ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία φωτογραφία με τον Ηλία Μίχο ενώ διευκρίνισε πως τη μήνυση την κατέθεσε για να εντοπίσει «ποιο troll αναπαράγει αυτή την ιστορία».

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισαν να κατεβάζουν τους λογαριασμούς «φαντάσματα». Πρώτα σπιλώνουν ανώνυμα και μετά εξαφανίζονται» δήλωσε χθες ο Κ. Καραγκούνης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος για πρώτη φορά υπέβαλε μήνυση «με σκοπό να εντοπιστεί ποιος έκανε αυτή την άθλια πράξη». «Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχω στοχοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Είχαν επιχειρήσει τότε με τρισάθλιο τρόπο να μου αποδώσουν εμπλοκή και διαλόγους που αφορούσαν άλλο πολιτικό πρόσωπο και όχι εμένα. Αυτό που γίνεται είναι πραγματικά πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία και δεν μπορούσα βεβαίως να το αφήσω έτσι. Πέρα από πολιτικοί, είμαστε και άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του αναφέρει ακόμη : «Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα αδικήματα που αφορούν στην παιδική κακοποίηση. Για αυτό εισηγήθηκα να υπόκεινται σε ποινή ισοβίων δεσμών. Για μένα, λοιπόν, αυτό που συνέβη ήταν τόσο σκληρό απέναντι στην προσωπικότητά μου, που δεν θα μπορούσα να το αφήσω χωρίς έλεγχο.

Ως Υπουργός Δικαιοσύνης έχω ασχοληθεί με το νομικό πλαίσιο που διέπει το διαδίκτυο και το τι μπορεί να γράφει οποιοσδήποτε μέσω κάποιου εικονικού λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί ποιος είναι, έστω ένας από αυτούς, διότι όταν έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως όλοι πρέπει να επωμίζονται τις ευθύνες των λόγων τους. Είμαι σίγουρος ότι η δίωξη κάτι θα ανιχνεύσει.

Κατά τα άλλα συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά, διότι είναι πολύ μεγάλο το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών για την επόμενη μέρα της χώρας και είναι κρίσιμο το ποιος θα πάρει την τύχη της στα χέρια του».

agrinioculture.gr