Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  10:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 19:18

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συναντά τον Damian Boeselager, Γερμανό Ευρωβουλευτή του Βολτ - Greens/EFA

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Βολτ Γερμανίας και μέλος της Ευρωομάδας Πράσινων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Damian Boeselager στο γραφείο του στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο συν-επικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, Δομήνικος Χρυσίδης. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο κ. Boeselager για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συμμαχία. 

Ο συν-επικεφαλής του Πράσινου & Μωβ έθεσε τα θέματα που η συμμαχία έχει ψηλά στην ατζέντα της όπως διαφθορά, μεταναστευτικό, πράσινες πολιτικές για την προστασία και την ανάπτυξη και ζήτησε τη στήριξη του ευρωβουλευτή. Ο Ευρωβουλευτής του Βολτ μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία της συμμαχίας Πράσινων κομμάτων με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα, το Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό κίνημα Κύκλος, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο σχήμα στις επικείμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα ο Damian στο θέμα της διαφθοράς και του Qatargate, ανέφερε ότι «τα κόμματα εξουσίας μπλοκάρουν τις διαδικασίες μεταρρύθμισης του ευρωκοινοβουλίου που έχουμε δρομολογήσει, είμαστε ιδιαίτερα αργοί και πίσω στη διαδικασία. Οφείλουμε να επιταχύνουμε αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση όλες τις επιτροπές».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μάνος Αυγερινός, emmanouil.avgerinos@volteuropa.org, +306946507104
Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, +306955616816