Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:03

ΣΥΡΙΖΑ: «Γρίφος» οι γυναικείες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές μετράει ήδη όπως και όλες οι σχετικές διεργασίες στα κόμματα. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποτελεί πλέον προτεραιότητα και οι πρώτες ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένονται εντός του Ιανουαρίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαρρέεται πως τα «αποκαλυπτήρια» θα γίνουν στην προσεχή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με αποτέλεσμα πλέον η ονοματολογία να «φουντώνει».

Για το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα για τις αντρικές υποψηφιότητες ενώ όλα είναι ανοιχτά για το γυναικείο φύλο.

Ως γνωστόν το κόμμα αποφάσισε την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε όλα τα όργανα του αλλά και στη συγκρότηση ψηφοδελτίων για δημόσια αξιώματα. Μάλιστα στα ψηφοδέλτια με μονό αριθμό είχε προκριθεί η πλειοψηφία να ανήκει στις γυναίκες. Δύσκολα ωστόσο αυτό θα υλοποιηθεί.

Για παράδειγμα στην Αιτωλοακαρνανία η λίστα θα είναι εννιαμελής και αναμένεται οι πέντε θέσεις να καλυφθούν από άνδρες. Οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης θα είναι υποψήφιοι όπως και ο πρώτος επιλαχών του 2019 Σταύρος Καραγκούνης. «Κλειδωμένες» φέρονται ωστόσο και οι υποψηφιότητες του Γρηγόρη Θεοδωράκη και του Μίλτου Ζαμπάρα. Το τελευταίο διάστημα διακινείται αρκετά και το όνομα του Δημήτρη Μασούρα, δικηγόρου επικεφαλής συνδυασμού στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Λέγεται πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας «λαμπερό» όνομα, πρότεινε σε δυο πανελληνίως προβεβλημένους ανθρώπους του πολιτισμού να είναι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία αλλά η πολιτική δεν ήταν στις επιδιώξεις τους.

Κι αν στους άνδρες τα πράγματα είναι πάνω-κάτω γνωστά το τοπίο είναι θολό στις γυναικείες υποψηφιότητες. Ενδέχεται να είναι πλήρως διαφορετικές από τις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα να στοχεύει ιδιαίτερα σε πρόσωπα της κοινωνία.

Για την πρώην βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου και την Ηρώ Ζαβογιάννη πάντως εναπόκειται στις ίδιες να πάρουν την απόφαση τους ενώ διακινούνται διάφορα άλλα ονόματα -κυρίως μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ένα από αυτά είναι της Βασιλικής Δεσποτοπούλου.

Όπως και να έχει σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και ως την τελευταία στιγμή δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις.

agrinionews.gr