Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 11:40

Πρωτοχρονιά 2023 – Αλέξης Τσίπρας: Θα είναι η χρονιά της πολιτικής αλλαγής

Την ανάγκη να μπει τέλος «στη βάρβαρη επέλαση» που, όπως υποστηρίζει, συντελέστηκε στα εισοδήματα των πολιτών, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Nα σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μέσω social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,

«Το 2022 δοκιμάστηκαν πάνω στο σώμα της πατρίδας όλες οι συνταγές μιας πολιτικής που βάζει τα κέρδη, τα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια, πάνω από τους ανθρώπους. Πάνω από τη δικαιοσύνη, πάνω από την αξιοπρέπεια. Πάνω, ακόμα, και από το δικαίωμα της επιβίωσης.

Τον απολογισμό, δεν έχετε ανάγκη από κανέναν να σας τον υποδείξει. Τον ζείτε καθημερινά. Στο σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στο σούπερ μάρκετ, στις ουρές της ανεργίας και στην ταπείνωση των διαφόρων «pass», που επιφυλάσσουν τη φιλανθρωπία για τους πολλούς και την πιο προκλητική κερδοσκοπία για τους λίγους.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επέλαση, μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία: Να σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης.
Το 2023 θα είναι η χρονιά που θα κάνει αυτήν την ευχή και την ελπίδα πράξη.
Με όρους πολιτικής αλλαγής και όχι συναλλαγής.

Με καθαρά χέρια.

Με όρους, όχι εκδίκησης αλλά δικαιοσύνης. Εκείνης της δικαιοσύνης που σε όποιο πολιτικό στρατόπεδο κι αν ανήκεις, όποιο κόμμα κι αν έχεις ψηφίσει, δεν μπορεί να μην την καταλαβαίνεις και να μην την αποζητάς.

Η δικαιοσύνη είναι ο καθένας από εμάς.

Η αλλαγή είναι ο καθένας από εμάς.

Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με τη δική μας στάση, τη δική μας αλληλεγγύη και το δικό μας αγώνα.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες και σε όλους, καλή χρονιά»!

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Πρωτοχρονιά:

newsit.gr