Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 23:06

Εκλογές 2023: Πιθανότερη ημερομηνία για την πρώτη αναμέτρηση η 9η Απριλίου

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι κομματικοί μηχανισμοί, οι οποίοι περιμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις ερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές – Νέο σενάριο για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση η 9η Απριλίου

Έντονο είναι το πολιτικό παρασκήνιο που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς οι κομματικοί μηχανισμοί των υπολοίπων κομμάτων βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις ερχόμενες εκλογές, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πρώτη «αναμέτρηση» θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γκάλιου και ο ΣΚΑΪ η 9η Απριλίου, η οποία άξια αναφοράς πέφτει το Πάσχα και την Κυριακή των Βαΐων, είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το στήσιμο της πρώτης κάλπης, με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν στους «κύκλους» των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών.

Η κυβέρνηση εξετάζει το συγκεκριμένο σενάριο για τη διεξαγωγή της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς πιστεύει ότι η ημερομηνία θα ευνοήσει κατά βάση τους ετεροδημότες, οι οποίοι θα συνδυάσουν τις διακοπές του Πάσχα με την κάλπη. Με βάση τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η κυβέρνηση εξετάζει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να γίνει μέσα στον Μάιο και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που έπονται της πρώτης κάλπης, δηλαδή τις διερευνητικές εντολές μετά τις εκλογές.

Το σενάριο περί δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης να γίνει στον Μάιο εξετάζεται από την κυβέρνηση, καθώς θέλει να εξελιχθούν χωρίς απρόοπτα και χωρίς άλλους αντιπερισπασμούς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το σενάριο του καλοκαιριού είχε προ πολλού απομακρυνθεί, καθώς η κυβέρνηση δε θέλει να διαταράξει το ερχόμενο καλοκαίρι και την τουριστική κίνηση.

https://www.reader.gr