Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 20:46

Ματωμένος φάκελος και στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα

«Ματωμένος φάκελος» εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας (12.12) στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα που βρίσκεται στη Φιλοθέη.

Όπως έγινε γνωστό, ο ματωμένος φάκελος εντοπίστηκε το πρωί από τον φύλακα της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μέσα στον φάκελο υπήρχαν μάτια ζώων.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες πλήθος ματωμένων φακέλων εστάλησαν σε πρεσβείες της Ουκρανίας σε όλη την Ευρώπη. Οι φάκελοι περιείχαν μάτια ζώων και ήταν ποτισμένοι με κόκκινο υγρό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Όλεγκ Νικολένγκο, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για τη νέα ματωμένη επιστολή, όπου σημείωνε πως η πρεσβεία στην Ελλάδα έλαβε το συγκεκριμένο πακέτο το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως η διεύθυνση του αποστολέα είναι ίδια με αυτή των υπόλοιπων φακέλων που είχαν σταλεί τις προηγούμενες μέρες σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία. Πρόκειται για το Εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Σίντελφινγκεν.

Ο Νικολέγκο σημείωσε πως η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνες, ενώ επεσήμανε πως και οι γερμανικές αρχές πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Τέλος, σημείωσε πως συνολικά οι Ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία έχουν δεχτεί ήδη 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για νάρκες, 1 βανδαλισμό, 1 γραπτή απειλή και 28 ματωμένα πακέτα.

sinidisi.gr