Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 00:53

Κλιμάκιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία - διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τους Βουλευτές του νομού Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Μάριο Σαλμά και Σπήλιο Λιβανό, τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιο Μπαλέρμπα, τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλη και τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλη Φεύγα επισκέφθηκε το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου στην έδρα του Δήμου, επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό και συναντήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Σαλμά.

Αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στο Αγρίνιο και το Μεσσολόγγι είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τις Διοικήσεις των Δικαστηρίων στις δύο πόλεις, με τα Προεδρεία των Δικηγορικών Συλλόγων και τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζονται τα τελευταία 3,5 χρόνια. Αυτές οι προσπάθειες αλλάζουν σταδιακά τη Δικαιοσύνη, ώστε σε λίγα χρόνια να μιλάμε για ένα συνολικά διαφορετικό, πλήρως ψηφιοποιημένο, ταχύ και αποτελεσματικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα στελέχη και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να συζητήσουμε τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο νομός. Ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στην Αιτωλοακαρνανία με ακόμα μεγαλύτερη τη βεβαιότητα πως οι πολίτες προσδοκούν τη συνέχιση των ολοκληρωμένων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων μεγάλων έργων στην περιοχή, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του νομού, για τη συνεχή στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμφιλοχίας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κατσούλα, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, στο Πυροσβεστικό Κέντρο της περιοχής, στο Τμήμα Ιθαγένειας Αιτωλοακαρνανίας ενώ συναντήθηκε και με μέλη της ΔΗΜΤΟ Αμφιλοχίας. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Κάθε φορά η επαφή μας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, τους φορείς αυτοδιοίκησης και πρωτίστως τους ίδιους τους πολίτες, μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψουμε κάθε επί μέρους πρόβλημα, να ακούσουμε τις ανησυχίες της κοινωνίας, αλλά και να αναδείξουμε το έργο και τα βήματα προόδου της κυβέρνησης. Απέναντι στα μέλη της παράταξης, δεν έχουμε παρά να μεταφέρουμε το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μία αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και μία ισχυρή Ελλάδα».

Ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ναυπάκτου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Γκίζα, συνομίλησε με μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιομηχανιών, ενώ συζήτησε και με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Ναυπάκτου. ~αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων ο κύριος Μαστρομανώλης συμπέρανε ότι το έργο της κυβέρνησης, βλέπει προς το μέλλον και διακρίνεται από εξωστρέφεια. «Η Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας», τόνισε «κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας ενώ παράλληλα αναπτύσσει καίριες νομοθετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων για τη χώρα μας». Τέλος μετέφερε την εμπειρία του από την προηγούμενη θέση του ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κλείνει σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες χρόνιζαν στις σχέσεις του ελληνικού δημοσίου με αλλοδαπούς επενδυτικούς οίκους και θέτει νέες βάσεις στη μεταξύ τους συνεργασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του κλιμακίου, συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Γεώργιου Σακελλάρη.

agrinionews.gr