Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 18:23

Γ. Φίλιππας: Ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο, πρέπει να ξαναζωντανέψει!

Για την ανάγκη επισκευής και διαφύλαξη ενός υψίστης σημασίας θρησκευτικού μνημείου, έγραψε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό του κ. Φαίδωνα Βόβολη "Ελεύθεροι Ξανά", κ. Γιώργος Φίλιππας.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα:

Απλά δέος.....

Δέος στο αντίκρυσμα του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στο χωριό παλιό #Βασιλόπουλο...

Ήταν Αύγουστος του 1953, όταν #σεισμός 7,3 Ρίχτερ έπληξε την Κεφαλλονιά. Το παλιό Βασιλόπουλο ισοπεδώθηκε... ο #ναός όμως, ακόμη και σήμερα κρατά την επιβλητικότητά του...

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας, στο Δήμο #Ξηρόμερου, είναι τρίκλητη Βασιλική ηπειρωτικού Τύπου. Ένα σπάνιο αρχιτεκτονικό κόσμημα, που κηρύχθηκε από την Διεύθυνση #Βυζαντινών #Μνημείων, ως μνημείο χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας.

Οι υποσχέσεις από την Πολιτεία πολλές, κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με αυτό το τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας στολίδι, ώστε να ξαναζωντανέψει... ενώ οι κάτοικοι της περιοχής το ζητούσαν επίμονα.

Η επισκευή και η διατήρηση του Ιερού Ναού είναι μεγάλης σημασίας. Όχι μόνο επειδή έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο χρήζον ειδικής προστασίας, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

Αποτελεί τόπο θρησκευτικής λατρείας, που θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας.

Η αναπαλαίωση και η ανάδειξη τέτοιων μοναδικών μνημείων στον τόπο μας, αποτελεί στόχο προσωπικό. Κονδύλια βρίσκονται, τρόποι υπάρχουν. Αυτούς θα κυνηγήσουμε!

Η #Αιτωλοακαρνανία, ως ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας και η καρδιά της Δυτικής Ελλάδας, οφείλει να ανθίσει ξανά!

Εμείς, οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας, είμαστε εκείνοι που οφείλουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας!

✅ Διαφέρουμε, θα τα καταφέρουμε… Μαζί!

Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε !

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
-----------
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”
mob.: 6955422489
e-mail: mr @ macroweb.gr
-----------
Δείτε περισσότερα
πατώντας εδώ:
www.eleutheroixana.gr

#ΕλεύθεροιΞανά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ