Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 19:59

Bild: «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»

Τι άλλο γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα αναφέρονται οι μεγαλύτερες εφημερίδες στη Γερμανία, που αναφέρονται στη ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild επικαλούμενη τις απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας!

«Με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην Ε.Ε, Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα. Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά.

Η Ελλάδα -όπως και η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ- θα πρέπει να «κοιτάξει την ιστορία» και να μην προχωρήσει περαιτέρω, διαφορετικά θα πληρώσει «υψηλό τίμημα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

bild
 

Tagesspiegel:Mε μη φιλικούς χαιρετισμούς

«Η απειλή του Ερντογάν για την Ελλάδα υπερβαίνει την βασική προεκλογική του εκστρατεία», γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβητεί για πρώτη φορά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό είναι ένα βήμα παραπάνω στην προεκλογική του εκστρατεία», προσθέτει.

tagesspiegel
 

Die Welt: «Το κρυφό πόκερ μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ»

«Το κρυφό πόκερ μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt απεικονίζοντας τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας- Ερντογάν και Μητσοτάκη- στο σχετικό άρθρο.

«Tα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είναι ένα «μαύρο κουτί»… Η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει την πρόσβαση σε δημοσιογράφους στον Έβρο όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες. H Αθήνα είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα της γερμανικής εφημερίδας.

Δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στον Έβρο. Αλλά αυτό που διαρρέει από την περιοχή καθιστά σαφές ότι πρόκειται για ένα θανατηφόρο παιχνίδι πόκερ.

Τα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι ένα μαύρο κουτί. Η ελληνική κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων. Όλη η περιοχή είναι μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και ελέγχεται από τον στρατό. Αντίστοιχες έρευνες από την WELT έχουν απορριφθεί σε γενικές γραμμές εδώ και ένα χρόνο. Όποιος πηγαίνει εκεί μόνος του κινδυνεύει να συλληφθεί. Κι έτσι, οι μαρτυρίες των μεταναστών είναι αυτές που δίνουν την εικόνα της κατάστασης στην περιοχή».

welt

pronews.gr

Διαβάστηκε 480 φορές