Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 15:29

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου για την διάβαση Εύηνου

Η περιοχή γύρω από τον Εύηνο ποταμό βρέθηκε ξανά κομμένη στα δύο μετά από μιας μικρής έντασης βροχή.

Η πρόχειρη διάβαση μέσω του ποταμού κατέρρευσε και παρά την επισκευή της ο κίνδυνος να ξανασυμβεί σε επόμενη κακοκαιρία παραμένει με την αγωνία και την  ταλαιπωρία των κατοίκων να συνεχίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τα σχολεία αρχίζουν και ο Γολγοθάς των μαθητών μαθητριών θα επαναληφτεί.

Οι αγρότες θα βλέπουν τις σοδειές τους (καλαμπόκι-βαμβάκι) να σαπίζουν στο χωράφι  αφού οι συλλεκτικές μηχανές  δε θα μπορούν να προσεγγίσουν. Οι αυτοαπασχολούμενοι μαγαζάτορες στο Κρυονέρι βρίσκονται σε απόγνωση και το ήδη τσακισμένο εισόδημα των κατοίκων θα επιβαρυνθεί λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης καυσίμου.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των αρμόδιων  υπουργείων για αποκατάσταση της γέφυρας έχουν πέσει στο κενό καθώς δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία και  τόσους μήνες  μετά  το πρόβλημα παραμένει.

Από υποσχέσεις χορτάσαμε άρα είναι επιτακτική ανάγκη οι κάτοικοι με τους αγώνες τους να διεκδικήσουν την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου στηρίζει τα αιτήματα της  Συντονιστικής επιτροπής αγώνα  και καλεί όλους τους κατοίκους, τα σωματεία και τους φορείς να στηρίξουν την κινητοποίηση στην περιφέρεια την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη στις 12.30 και να διεκδικήσουν την άμεση έναρξη των εργασιών τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική λύση.