Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 18:17

Επιδότηση 2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος με λεφτά των πολιτών!

Υποτίθεται ότι τα δίνουν στους καταναλωτές αλλά πρακτικά ανακυκλώνουν το χρήμα με τελική κατάληξη την τσέπη των παρόχων!

Η κυβέρνηση ανακάλυψε έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να ικανοποιήσει τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να βγάζουν κάθε μήνα περισσότερα υπερ-κέρδη και ταυτόχρονα οι καταναλωτές να πιστεύουν πως τους «χαρίζονται» χρήματα με την μορφή επιδότησης για να πληρώνουν τους υπέρογγους λογαριασμούς.

Έτσι λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε επιδότηση 2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος η οποία φυσικά προέρχεται από τα με λεφτά των πολιτών!

Και εννοούμε συγκεκριμένα από τους φόρους που πληρώνουν αναγκαστικά λόγω ΦΠΑ και φόρου καυσίμων καθώς καθώς τα έσοδα αυξάνονται λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού.

Στα 2 δισ. ευρώ θα ανέλθει η συνολική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο δήλωσε, είπε ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στον Realfm 97,8.

Δεν είναι όμως έτσι γιατί οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα προχωρούν σε αυξήσεις της τάξης του… 90% καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργήθηκε αλλά ενσωματώθηκε μέσα στην… τελική τιμή.

Μετά έρχεται το κράτος για να καλύψει την απίστευτη διαφορά με την μορφή επιδότησης.

Έτσι οι πάροχοι κερδίζουν και οι καταναλωτές νομίζουν ότι τα… βγάζουν πέρα.

Επί του πρακτέου η κυβέρνηση μοιράζει τα χρήματά τους στους επιχειρηματίες του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά κάθε μήνα θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις απαιτήσεις τους.

Έτσι οι εταιρείες ενέργειας συνεχίζουν την υψηλή κερδοφορία τους και οι πολίτες ξεχνούν ότι στο μέλλον τα χρήματα αυτά θα τους ζητηθούν γιατί κάποτε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επιστρέψουν οι πολιτικές «περιορισμού των δαπανών».

Ίλιγγο προκαλούν οι νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Σεπτέμβριο.

Παρόλο που ήδη οι μισοί περίπου Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, μεγάλες ήταν οι αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας για το ηλεκτρικό ρεύμα που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Σεπτέμβριο λόγω και της συνεχιζόμενης αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου και πλέον όλα δείχνουν ότι πάμε σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Συγκεκριμένα:

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τιμές που διαμορφώνονται στη ζώνη των 0,788 ευρώ η κιβοβατώρα έναντι 0,486 ευρώ τον Αύγουστο.
Η Protergia ανακοίνωσε τιμές στα 0,778 ευρώ η κιλοβατώρα από 0,549 ευρώ τον Αύγουστο.
Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμολόγια με 0,73 ευρώ η κιλοβατώρα από 0,575 τον Αύγουστο.

Αλλά δεν πειράζει, έρχεται η κυβέρνηση να καλύψει την διαφορά πάλι με τα λεφτά των πολιτών.

Έτσι οι πολίτες πληρώνουν το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να το καταλάβουν…

pronews.gr

Διαβάστηκε 487 φορές