Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 10:23

Θεοδωρικάκος: «Δεν θα κάνουμε την αστυνομία βαρκάρη μεταναστών – Να ζητήσει συγνώμη ο Τσίπρας»

Κρατώντας έγγραφο που αποδεικνύει ότι η νησίδα στον Έβρο -πάνω στην οποία βρίσκονταν οι μετανάστες που προκάλεσαν τόσες συζητήσεις- δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «Εμείς την ελληνική αστυνομία δε θα την κάνουμε βαρκάρη παράτυπων μεταναστών».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κύριος Θεοδωρικάκος μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το θέμα του Έβρου.

Υπογράμμισε ότι «Ο κύριος Σοϊλού προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις αποκαλώντας τη χώρα μας κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Προκαλούν βάναυσα την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αλλά η Τουρκία πέρα από τα λόγια εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, μετανάστες, τους προωθεί βιαίως στη χώρα μας».

Τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μεγάλη κλιμάκωση με 1.500 παράνομους μετανάστες να επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα μόλις προχθές!

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί 60 άνθρωποι που εμπορεύονται την ελπίδα στους μετανάστες, οι οποίοι έφεραν παράνομα αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας.

«Διαπίστωσαν ότι δε μπορούν να τους βάλουν μαζικά στη χώρα λόγω του φράχτη. Έτσι αποκλείουν τους ανθρώπους σε νησίδες είπε ο κύριος Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «Κάποιοι θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τον βαρκάρη στους μετανάστες να τους περνάει στην Ελλάδα…»

Το έγγραφο για τη συγκεκριμένη νησίδα

Ο κύριος Θεοδωρικάκος έδειξε έγγραφο στον Γιώργο Αυτιά, σύμφωνα με το οποίο, η συγκεκριμένη νησίδα στον Έβρο δεν είναι ελληνική.

«Επίσημο έγγραφο του γενικού επιτελείου ελληνικού στρατού, λέει ότι οι συντεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας» είπε ο κύριος Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει μία συγνώμη… Εμείς την ελληνική αστυνομία δε θα την κάνουμε βαρκάρη παράτυπων μεταναστών».

agrinionews.gr