Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 18:33

Γ. Βαρεμένος: Τραγική επιβεβαίωση των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας Μύτικα

«Ο πνιγμός δύο γυναικών στην περιοχή του Μύτικα ήρθε να επιβεβαιώσει με τρόπο τραγικό αυτό που τονίσαμε στην διάρκεια των εγκαινίων του νέου Κέντρου Υγείας στην περιοχή, ότι δηλ. το ολοκαίνουργιο κτίριο θα είναι δώρον άδωρον αν δεν στελεχωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με συνέχεια και με τις επιβαλλόμενες εφημερίες.»

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο “Ionian TV”, υπογραμμίζοντας ότι η αδυναμία κίνησης ασθενοφόρου, παρά μόνο από το Αγρίνιο, αποκαλύπτει όχι μόνο ανάγκες σε προσωπικό, αλλά και την τραγική αδυναμία συντονισμού στην κατάρτιση των βαρδιών.

«Δεν είναι δυνατόν», είπε ο κ. Βαρεμένος, «να καταρτίζονται οι βάρδιες με τέτοιο τρόπο που μία ολόκληρη περιοχή από Αστακό, Μύτικα, Πάλαιρο, Βόνιτσα, να μένει εντελώς ακάλυπτη, την στιγμή μάλιστα που και στο Μεσολόγγι το ένα από τα δύο ασθενοφόρα είχε διατεθεί για κάλυψη της περιοχής Ναυπάκτου. Η αδράνεια ή η άρνηση ενίσχυσης των υγειονομικών μονάδων και η έλλειψη συντονισμού δεν βλάπτει απλώς σοβαρά την δημόσια υγεία, αλλά συντελεί και σε απώλεια ζωών, όπως αποδείχθηκε με τα τραγικά περιστατικά του διημέρου.»

agrinioculture.gr