Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 19:21

ΚΚΕ: «Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα αγοράσει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, που πουλάει η κυβέρνηση της ΝΔ»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου της ΝΔ στο νομό:

«Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα αγοράσει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, που πουλάει η κυβέρνηση της ΝΔ»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ, πούλησε “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας. Η “ανάπτυξη για όλους”, οπου θα βρουν, μάλιστα, δουλειά “οι νέοι και οι νέες για να μείνουν” στον τόπο τους, σκοντάφτουν στη σημερινή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι του νομού.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει:

– Εντατικοποίηση της δουλειάς, για 100αδες εργάτες στο δρόμο Αμβρακία-Άκτιο, με 10ωρα-12ωρα, Κυριακές κι αργίες, σε άθλιες συνθήκες εργασίας (υψηλές θερμοκρασίες κλπ), χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να “βγουν οι προθεσμίες”.

– Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, με 10δες κενές οργανικές θέσεις, εξαντλημένο προσωπικό, απαρχαιωμένο, στην πλειοψηφία του, εξοπλισμό, κτηριακές εγκαταστάσεις, εγκαταλελειμμένες, με τον κίνδυνο να καραδοκεί.

– Αγροτοκτηνοτρόφοι, αφημένοι στη τύχη των καιρικών φαινομένων, χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, να πετίουνται εκτός παραγωγής εξαιτίας του μεγάλου κόστους.

– Μικροεπαγγελματίες και ΕΒΕ, που στενάζουν από τα χρέη και την αναδουλειά, που θα πάρουν ψίχουλα απ’ τον αναπτυξιακό νόμο.

– Όσο για τα Νοσοκομεία, η στάση της κυβέρνησης είναι προκλητική και υποκριτική, αφού φέρει την πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.

Τα παραδείγματα στο νομό είναι πολλά και δεν έχουν τέλος.

Ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τωρινές και επόμενες, έχουν δεδομένο παρονομαστή, τη χειροτέρευση της ζωής μας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν σωτήρες.

Όταν µε τη δική τους οργάνωση, µε δυνατά σωματεία και αλληλεγγύη, γίνονται μια γροθιά, συγκρούονται µε την εργοδοσία και το κράτος της, µε τους αντεργατικούς νόμους της τελευταίας δεκαετίας και βάζουν μπροστά τα δικά τους αιτήματα, έτσι µόνο μπορούν να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις, να έχουν μικρές επιτυχίες.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, συμπορευόμενοι µε το ΚΚΕ παντού, στην κάλπη, στους αγώνες, τη μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται µε συνέπεια και σταθερότητα στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων σε όλα τα πεδία.

agrinionews.gr