Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:43

Ο Σπήλιος Λιβανός για τα εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Βάλτου, Αμβρακίας και Αμφιλοχίας "Μια σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας μας"

Ο Σπήλιος Λιβανός, βασική προτεραιότητα του οποίου επί θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτέλεσε ο εκσυγχρονισμός των εγγειοβελτιωτικών υποδομών, παρακολουθεί εντατικά την πορεία των σχετικών έργων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα από τα μεγάλα αυτά έργα είναι και το εξαιρετικά σημαντικό αρδευτικό έργο των παραλιμνίων περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ φάσης.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών το έτος 2021, την περίοδο που ο Σπήλιος Λιβανός υπηρετούσε ως ΥπΑΑΤ.

Σύμφωνα με το αρμόδιο, για την υλοποίηση του έργου, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η πολυαναμενόμενη δημοπράτηση αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2022, με τη συμβολή του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή να είναι καθοριστική.

Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι 36 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός περί τα 77 εκ. €. Πρόκειται για ένα έργο που θα καλύπτει τις παραλίμνιες περιοχές Βάλτου, Αμβρακίας και Αμφιλοχίας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, και το οποίο, σύμφωνα με τον Σπήλιο Λιβανό "αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας μας".

Συγκεκριμένα, θα αφορά την κατασκευή αποχετευτικών, στραγγιστικών – αντιπλημμυρικών έργων για την άρδευση περίπου 35.000 στρεμμάτων στην περιοχή των δήμων Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου.

Αναλυτικότερα το έργο προσβλέπει στην αξιοποίηση της γεωργικής περιοχής, στην οποία περιλαμβάνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και ελαιώνες – οπωρώνες, καθώς και στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με έργα που θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα ρεμάτων.

Ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε σχετικά:
"Η ανάπτυξη της περιφέρειας με μεγάλα έργα υποδομής - και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της διαχειρησης των υδάτινων πόρων - αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δημιουργία τέτοιων σημαντικών έργων υποδομών στον νομό μας ενισχύει την ανάπτυξη της περιοχής, συμβάλλοντας στην παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία και τελικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας."