Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 21:45

Ούτε ο Κ.Μητσοτάκης κρύβει ότι θα προκηρυχτούν εκλογές τον Σεπτέμβριο: «Ήθελα 4ετία αλλά δε με αφήνει η αντιπολίτευση»

Με ποιο πολιτικό αφήγημα θα προσφύγει στις κάλπες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σιγά-σιγά αρχίζει να εγκαταλείπει το αφήγημα για εκλογές στο τέλος της τετραετίας και προετοιμάζει το κόμμα του και την κοινή γνώμη για προσφυγή στις κάλπες στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα επανέλαβε την πρόθεση του για εξάντληση της τετραετίας αλλά θέτοντας ως βασική προϋπόθεση, να μην υπάρχει «μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης».

Φυσικά κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατον να μην συμβεί, καθώς από τη στιγμή που βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης του νυν κυβερνητικού σχήματος εξυπακούεται ότι εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Όσο η ακρίβεια το πληθωρισμός θα κτυπούν ανελέητα τους Έλληνες πολίτες τόσο θα αυξάνεται και η ένταση με την αντιπολίτευση.

Η επιπλέον φθορά της κυβέρνησης θεωρείται δεδομένη (καθώς ήδη έχει υποστεί καθοριστικές φθορές από τα δύο χρόνια καραντίνας, την κακή διαχείριση της πανδημίας και τους απίστευτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που «τσουρούφλισαν» τους Έλληνες) και η ευκαιρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανατρέψει έρθεις το πολιτικό σκηνικό πλησιάζει.

Στην ουσία με τις δηλώσεις αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε αδυναμία έναντι των πολιτικών του αντιπάλων και φαίνεται σα να τους «παρακαλάει» να μην τον «βαρέσουν» πολύ τους επόμενους μήνες για να μην αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει όντως εκλογές, τότε το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές.

Επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την δημιουργία του δικού του αφηγήματος για προκήρυξη εκλογών.

Θα επικαλεστεί την ένταση και την αντιπαράθεση που προκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε κρίσιμους καιρούς για τη χώρα και θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει πως θέλει να πορευθεί τα επόμενα χρόνια και ποιον επιθυμεί να αναλάβει τις τύχες του.

Ένα αφήγημα το οποίο έχουμε δει πολλές φορές στην σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι είχα πολλές “ευκαιρίες” να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη ΝΔ και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

»Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες» δηλώνει ο πρωθυπουργός.

«Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα» συμπλήρωσε.

pronews.gr