Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 21:12

Στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – «150 διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν σε πέντε μήνες»

Πανίσχυρη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας αποτελεί η αστυνομία του Έβρου, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος βρέθηκε στις Καστανιές Έβρου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε από τον Έβρο πως μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022 συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία 150 διακινητές παράνομων μεταναστών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη επιχειρησιακού, όπως είπε, χαρακτήρα στον ακριτικό Νομό, μετέβη σε αστυνομικές μονάδες στη συνοριογραμμή του Έβρου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συναντήθηκε και με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε από το Επιτηρητικό Φυλάκιο των Καστανεών: «Η σημερινή επίσκεψή μας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα και εκπέμπει ένα ισχυρό, ουσιαστικό αλλά και συμβολικό μήνυμα. Η Ελληνική Αστυνομία σε άριστη συνεργασία με το στρατό μας, σε απόλυτη ενότητα με τους πολίτες του Έβρου, αποτελούν μία πανίσχυρη ασπίδα προστασίας των συνόρων μας. Των συνόρων της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη. Να μπει τέλος σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του ΄22 η Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη αυτή περιοχή συνέλαβε 150 διακινητές παράνομων μεταναστών. Υπερασπιζόμαστε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, υπερασπιζόμαστε τις αξίες του πολιτισμού μας, υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

newsit.gr