Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 09:37

Χάρτη με τη «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας έδειξε ο Μητσοτάκης στον Μπάιντεν

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτέλεσε η τουρκική προκλητικότητα στη συζήτηση που είχαν ο Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το γεγονός ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, βοηθάει πολύ στο να αναδειχθούν οι κακές ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μέσα στην γκάμα των θεμάτων στην κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τέθηκε και η τουρκική προκλητικότητα.

Οι δύο άντρες μίλησαν στο πλαίσιο που αφορά το ζήτημα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος και τα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» που επικαλούνται συνεχώς οι Τούρκοι.

Στο κλίμα αυτό κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «άπαντες αντιλαμβάνονται πως ο επεκτατισμός και ο αναθεωρητισμός δεν έχουν θέση σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη: Όλα όσα συζητήθηκαν για την αγορά των F-35 και τις τουρκικές προκλήσεις
Επιπρόσθετα και ενισχυτικά στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη συζήτηση τέθηκε και το Κυπριακό, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν «μάσησε» τα λόγια του διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία λύση δύο κρατών.

in.gr