Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:16

Ο Σπήλιος Λιβανός στη Χάγη για την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε:

«Η πρόσθεση της Φινλανδίας να αφήσει πίσω της την εποχή της ουδετερότητας και να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα δίνει ένα ισχυρό ράπισμα στον πρόεδρο Πούτιν και την αναθεωρητική επιθετική πολιτική του.
Η αρχική αντίθεση του Προέδρου Ερντογάν στην εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και άρα η διαφορετική στάση σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ αναδεικνύει τη διαφορετική πολιτική αντίληψη της γειτονικής χώρας και θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους εταίρους μας.»

Ο κ. Λιβανός είχε την ευκαιρία στο περιθώριο των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής να συμμετάσχει σε συναντήσεις και ενημερώσεις για ποικίλα θέματα εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας. Ειδικότερα, ο Σπήλιος Λιβανός συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Wopke Hoekstra, την Υπουργό Άμυνας της Ολλανδίας, Kajsa Ollongren, την Πρόεδρο της Ολλανδικής Βουλής, Vera Bergkamp και τον Στρατηγό του Ολλανδικού Βασιλικού Στρατού, Jan Renger Swillens για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ολλανδίας, τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ, καθώς και τις προοπτικές για τη Συμμαχία και την Ευρώπη στην επομένη περίοδο.