Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 14:12

Αιχμηρό ΚΚΕ για τα λεγόμενα Τσίπρα στο Αγρίνιο: Έχει πολύ θράσος να μιλάει …

Αιχμηρό είναι το σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο.

«Τα όσα είπε αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής μιας και οι σημερινές δύσκολες συνθήκες είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και σαν κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Αγρίνιο

Η επίσκεψη Τσίπρα στην πόλη του Αγρινίου 13/05/22 και τα όσα είπε αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής μιας και οι σημερινές δύσκολες συνθήκες είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και σαν κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας αφού μίλησε για το χαμηλό εισόδημα των εργαζομένων μάλλον θεωρεί πως ο λαός ξέχασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε για 4,5 χρόνια μέσα στα οποία ψήφισε ένα μνημόνιο και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, έφερε μειώσεις στις συντάξεις με το 3ο  μνημονίου (2015) και ακόμα περισσότερο με το “νόμο Κατρούγκαλου” (2016 ) ενώ με το νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση κατάργησε μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Έχει πολύ θράσος να μιλάει για εκτόξευση των λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία έχει και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση αγοράς ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η., στην «πράσινη μετάβαση», στο γάζωμα των βουνών του νομού με ανεμογεννήτριες, στα «πράσινα» χαράτσια και στα «χρηματιστήρια Ενέργειας». Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τα νομοσχέδια και τις ενέργειες που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα και για αυτό είναι και οι δυο απόλυτα συνυπεύθυνοι

Εξάλλου πείρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες που έζησαν στο πετσί τους τη βαριά φορολόγηση τους με το τέλος επιτηδεύματος, τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τις κατασχέσεις ποσών από εφορεία και ασφαλιστικά ταμεία

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι όντως ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας έχει αγωνιστικές παραδόσεις για αυτό και πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους παραμυθάδες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πραγματικές ανάσες αισιοδοξίας βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ

agrinionews.gr