Τετάρτη, 25η Μαίου 2022  5:37: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Θερμοκήπια «Π & Ζ Κουμάση» στην Παραβόλα Αγρινίου (φωτο - βίντεο)

Ιαν 03, 2021
Δυο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απειλούν την ανθρωπότητα στις μέρες μας είναι η μόλυνση του…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Μάιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 14:30

Συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με τον Στρατηγό του Βασιλικού Ολλανδικού Στρατού Jan Renger Swillens

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε στη Χάγη της Ολλανδίας συνάντηση εργασίας με τον Jan Renger Swillens, Στρατηγό του Βασιλικού Ολλανδικού Στρατού και διευθυντή της Ολλανδικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε εκτενώς η καλή συνεργασία ελληνικών και ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Λιβανός με τον Στρατηγό Swillens βρέθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και η προοπτική επίτευξης ειρήνης, οι επιπτώσεις του πολέμου στις σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ, ο ρόλος της Κίνας στην εύθραυστη γεωπολιτική ισορροπία που διαμορφώνεται και η περίπλοκη εξίσωση των σχέσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Κίνα.

Ο κ. Λιβανός και ο κ. Swillens μίλησαν, ακόμα, για τις προκλήσεις που διαμορφώνονται σε επίπεδο ΕΕ, την ισορροπία μεταξύ ΕΕ & ΗΠΑ στη νέα πραγματικότητα και την ανάγκη παράλληλης λειτουργίας και συμπληρωματικότητας ΕΕ και ΝΑΤΟ σε αμυντικό επίπεδο.

Τέλος, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόθεση Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ κοινό τόπο στη συζήτηση αποτέλεσε αφενός ο σεβασμός στις όποιες αποφάσεις των δύο κρατών και αφετέρου η θετική πρόθεση για άμεση εισδοχή και αποτελεσματική συνεργασία.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα