Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 00:14

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα

Ένα «πατριωτικό, κοινωνικό, πολιτικό κίνημα» για την απελευθέρωση της χώρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Iskra

Την ίδρυση νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iskra.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, για την ίδρυση ενός «δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού, πολιτικού κινήματος για μια νέα απελευθέρωση και ένα νέο ξεκίνημα της χώρας».

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «το κίνημα αυτό επιδιώκει να καλύψει το μεγάλο και διευρυνόμενο κενό μιας πραγματικής αντιπολίτευσης στη χώρα. Αντιπολίτευσης με βάση τα αληθινά επίδικα και στη βάση μιας γνήσιας δημοκρατικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής εναλλακτικής λύσης διακυβέρνησης και εξουσίας απέναντι σε ένα “φαύλο, υποτελές, ολιγαρχικό, πελατειακό, κλεπτοκρατικό και πραξικοπηματικό” πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο συναποτελούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, διάφορες ακροδεξιές αποφύσεις και το πλέγμα των μεγιστάνων της διαπλοκής.

Ο Παναναγιώτης Λαφαζάνης μας έκανε γνωστό, επίσης, ότι το νέο αυτό πολιτικό κίνημα επιδιώκει να συμβάλλει σε ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό μέτωπο.

Ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο που θα ενώσει, ανεξάρτητα από παρελθούσες πολιτικές κομματικές εντάξεις, όλους τους δημοκράτες και πατριώτες που θα συμφωνήσουν για μια νέα αρχή και θέλουν να αγωνισθούν με ανιδιοτέλεια, με προσωπικές θυσίες και ανυστερόβουλα για να εφαρμοσθεί στην πατρίδα μας ένα νέο αναγεννητικό πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα πρώτα απ’ όλα και για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη που θα πάψει να είναι “προτεκτοράτο”, “κλωτσοσκούφι” και “μπανανία” των κυρίαρχων Δυτικών κέντρων και πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ και της ευρωενωσιακής, κατά Μπρεζίνσκυ, “αποικίας” τους.

Ένα πρόγραμμα για την εγκατάλειψη των πολιτικών εθνικής υποχώρησης, εθνικών εκχωρήσεων και κατευνασμού και την στροφή στη σθεναρή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, των εθνικών μας δικαιωμάτων, της εδαφικής μας ακεραιότητας και της Κυπριακής υπόθεσης, με όραμα μια Ελλάδα, όχι κομπάρσο και σάκο του μποξ, που θα κατακτήσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ένα πρόγραμμα που θα βάλει φρένο σε μια προϊούσα, στο όνομα της “παγκοσμιοποίησης”, “αποεθνοποίηση” και καταστροφή της πνευματικής πολιτιστικής ιστορικής παράδοσης, ταυτότητας, ιδιοτυπίας και διακριτότητας της χώρας μας, αντί της ανάπτυξης και του εμπλουτισμού της μεγάλης και ιστορικής της κληρονομιάς στις νέες συνθήκες μέσα από την αλληλεπίδραση με ό,τι πιο δημιουργικό γεννιέται στην παγκόσμια εξέλιξη.

Ένα πρόγραμμα για την ριζική επαναθεμελίωση ενός κράτους που εδώ και χρόνια αποσυντίθεται και έχει καταστεί το μεγάλο βαρίδι στη χώρα. Επαναθεμελίωση στην κατεύθυνση μια νέας παραγωγικής, αποτελεσματικής, αποδοτικής και πρωτοπόρας λειτουργίας, της δημόσιας διοίκησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τη στήριξη του πολίτη και για την ταχεία ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης της χώρας.

Ένα πρόγραμμα για την ανάκτηση από το δημόσιο όλων των ιδιωτικοποιημένων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών και τη λειτουργία τους σε νέες παραγωγικές, αποδοτικές και κοινωνικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και πρώτα απ’ όλα των ενεργειακών επιχειρήσεων. Άμεσα μέτρα η πάταξη της κερδοσκοπίας και της καλπάζουσας ακρίβειας, η επαναφορά των τιμών των δημόσιων αγαθών και ειδικά της ενέργειας το πολύ στα επίπεδα της προ μνημονίων κατάστασης. Όπως άμεσα μέτρα θα είναι η ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων μαζί με ένα νέο ποιοτικό και γιγάντιο στη βάση των εθνικών δυνατοτήτων και αναγκών πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων.

Ένα πρόγραμμα για την αναβάθμιση και αναγέννηση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας, μαζί με την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και ιατρικού προσωπικού, ως θεμέλια πολιτισμού, ελευθερίας και αναπτυξιακής απογείωσης.

Στο πλαίσιο αυτό να τονίσουμε την αντίθεση μας σε κάθε μορφής υποχρεωτικότητα σε ιατρικές πράξεις, όπως τα εμβόλια και την σθεναρή υποστήριξή μας στην άμεση, εδώ και τώρα, χωρίς όρους επαναπρόσληψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Με την ευκαιρία, επίσης, να υπογραμμίσουμε την επίκαιρη αντίθεσή μας στον προωθούμενο, υπο τη σημαία της “επανεκκίνησης” και της “νέας τάξης”, μονοδιάστατο ανελεύθερο χειραγωγημένο κόσμο των πολυεθνικών κολοσσών, ειδικά των BigPharma και των BigTech και του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. Είναι αυτός ο κόσμος, που επιχειρείται σήμερα να επιβληθεί ισοπεδωτικά ως κυρίαρχος στο πλανήτη, μέσα και από τον πόλεμο που προκάλεσαν, παρατείνουν και κλιμακώνουν σε Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Δύσης στην Ουκρανία.

Ένα πρόγραμμα, τέλος, για την άνθιση μιας γνήσιας δημοκρατίας, της οποίας έχει πλέον χαθεί η ουσία ακόμα και οι τύποι, η οποία θα στηρίζεται σε ένα νέο Σύνταγμα από μια Εθνική, Λαϊκή, Συντακτική, Εθνοσυνέλευση και στη θεσμοθέτηση γνήσιων υποχρεωτικών για το αποτέλεσμα τους δημοψηφισμάτων. Και κυρίως μέσα από όλα αυτά ένα πρόγραμμα εμπέδωσης, δια της παραγωγικής και τεχνολογικής αναζωογόνησης της πατρίδας μας, ενός αληθινού κοινωνικού κράτους, χωρίς τη σημερινή καταραμένη περιθωριοποίηση, έσχατη ανέχεια και φρικτά εξαπλούμενη εξαθλίωση.

Το επόμενο διάστημα, όπως μας βεβαίωσαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνεργάτες και συναγωνιστές του, θα γίνουν επίσημες δηλώσεις για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος και τον οριστικό τίτλο του, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει προς συζήτηση το αρχικό Σχέδιο της Προγραμματικής Διακήρυξης».

Πηγή: protothema.gr