Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 22:07

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μεσολογγίου εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η μεγάλη προσέλευση των συνέδρων αλλά και η αθρόα προσέλευση παρατηρητών και επισκεπτών, σε σημείο που υπολογίζεται ότι στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στο Γήπεδο του Τάε Κβον Ντο τουλάχιστον 10.000 άτομα, φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας και την πεποίθηση ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει. Μπορεί το συνέδριο να καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, ωστόσο έγινε στην καλύτερη χρονική συγκυρία.

Οι λόγοι γι’ αυτή την αισιοδοξία είναι αρκετοί. Μεταξύ άλλων οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ψαλίδισμα της διαφοράς με τη Ν.Δ., ο παλμός και ο ενθουσιασμός που επικράτησαν στο συνέδριο, αλλά και το γεγονός πως παρά κάποιες διαφωνίες, στα μείζονα θέματα υπάρχει σύμπνοια στον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα βγαίνει ενισχυμένο, συσπειρωμένο και έτοιμο να δώσει νέους αγώνες.

Η επόμενη σημαντική ημερομηνία είναι η Κυριακή 15 Μαΐου, η ημέρα των εκλογών για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή από τη βάση. Στο διάστημα που μεσολαβεί ως τότε βασικός στόχος είναι η εγγραφή όλο και περισσότερων μελών που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως για τον πρόεδρο θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι εγγραφούν ακόμα κι εκείνη τη μέρα ενώ για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν τα ήδη εγγεγραμμένα 61.500 μέλη.

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν το πιο μαζικό συνέδριο που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη.

Ομόφωνα η Πολιτική Απόφαση

Κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου ψηφίστηκε απ’ όλους το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης, το οποίο κάνει λόγο για ένα «κόμμα αριστερό, ενιαίο, δημοκρατικό, πλουραλιστικό, ανοιχτό, μονίμως εν κινήσει» που «θα πορευτεί με γνώμονα τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Αριστεράς» και που άμεσος στόχος του είναι «η νίκη στις επόμενες εκλογές και ο σχηματισμός μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα προωθήσει τις βαθιές αλλαγές και τις μεγάλες τομές που έχει επειγόντως ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Αυτοί είναι οι 5+1 προγραμματικοί άξονες της επόμενης μέρας:

 

συριζα-1.jpg

συριζα-2.jpg

συριζα-3.jpg

συριζα-4.jpg

συριζα-5.jpg

συριζα-6.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 22:08