Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 14:45

Ανδρουλάκης: Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει

«Και τα δύο κόμματα και οι ηγεσίες τους, βλέπουν ο ένας ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι, και ο άλλος ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Τις εξελίξεις θα τις καθορίσει ο λαός. Φιλοδοξώ το κόμμα να είναι ισχυρό για να κλείσει τα σενάρια που είναι περιπετειώδη. Θέλουμε ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν βάλει τελευταία πολύ στο λόγο τους τις συνεργασίες. Και τα δύο κόμματα και οι ηγεσίες τους, βλέπουν ο ένας ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι, και ο άλλος ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα. Η άνοδος της παράταξής μας τους κάνει να βάζουν άλλα σενάρια στο τραπέζι. Αυτός που θα καθορίσει τι θα γίνει στην πατρίδα μας είναι ο ελληνικός λαός. Εγώ ζητώ από τους Έλληνες να μας τιμήσουν ώστε με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ να γνωρίζουν ότι η πρωθυπουργία Τσίπρα και Μητσοτάκη θα αποτελούν παρελθόν. Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν στον ελληνικό λαό καινούργια προβλήματα. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαίρεσαν τον ελληνικό λαό».

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε: «Όταν σε ένα συνέδριο αποθεώνεται ο κ. Πολάκης είναι δείγμα αλλαγής και πολιτικής κατεύθυνσης; Και άλλοι άνθρωποι μίλησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν αποθεώθηκε όπως ο κ. Πολάκης. Δυστυχώς δε συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας. Ο διχαστικός λόγος για εμάς πρέπει να τεθεί στο περιθώριο. Το θέμα είναι ποιος έχει καθαρές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Για την κυβέρνηση δήλωσε ότι «έχει προτεραιότητα τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τεράστια δημοσιονομική επέκταση την περίοδο της πανδημίας. Δεν μπορεί μια χώρα να είναι στα μνημόνια και να ασκεί πολιτική για τα ακίνητα, αντί το αφορολόγητο να αφορά στη μεσαία τάξη. Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο τόπος. Η ψήφος στην παράταξή μας ενισχύει την αλλαγή σελίδας. Μια εποχή μακριά από τις αποτυχίες Τσίπρα και Μητσοτάκη», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης».

Αναφορικά με το ποιο θα είναι τελικά το όνομα του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «8 Μαΐου, όπως επέλεξαν τα μέλη μας, επιλέγουν το όνομα με το οποίο θα προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνουμε όλοι μαζί. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κόμμα».

Πηγή: protothema.gr