Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 09:43

Αμφιλοχία: Έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ για «βιβλία χυδαίου αντικομμουνισμού» στο Πολιτιστικό Κέντρο

«Χύνουν δηλητήριο, κάνοντας ανασκολόπιση της ιστορικής αλήθειας για τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στον τιτάνιο αγώνα του λαού μας ενάντια στους Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους».

Τα παραπάνω υποστηρίζει η ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ αναφορικά με τίτλους βιβλίων του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας οι οποίοι και χαρακτηρίζονται σε σχετική ανακοίνωση αντικομμουνιστικοί, εμετικοί και χυδαίοι. «Το θέμα είναι ποιος πήρε την Απόφαση και την Ευθύνη γι’ αυτό, από ένα φορέα που ευαγγελίζεται ως σκοπό του την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων, την καλλιέργεια εκείνων που ενώνουν τους ανθρώπους», τονίζεται.

Αναλυτικά:

Οργή και σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός που ήρθε στη δημοσιότητα της «Έκθεσης» και «Δωρεάς» «Βιβλίων» στην αίθουσα ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ, προς τα παιδιά του χορευτικού, συνοδούς και κηδεμόνες, από το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας.

Τα «βιβλία» αυτά, όσα τουλάχιστον ήρθαν στο φως, λες και ανασύρθηκαν από τα πιο σκοτεινά ιδεολογικά συρτάρια του ρατσισμού, του εμετικού και χυδαίου αντικομμουνισμού.

Ενδεικτικά κάποιοι τίτλοι:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗ,ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ,ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ «ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΩΣ» ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ

1941-1949 ΕΤΗ ΑΓΩΝΩΝ,ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ- Η στάσις Βασιλέων, πολιτικών λαού και κρεμλινοκινήτου Κ.Κ.Ε.

Χύνουν δηλητήριο, κάνοντας ανασκολόπιση της ιστορικής αλήθειας για τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στον τιτάνιο αγώνα του λαού μας ενάντια στους Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Όταν βασιλιάδες και αστοί εγκατέλειψαν το λαό, για να σώσουν τα τομάρια τους, το ΚΚΕ και ο Ελληνικός λαός με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και με ποτάμια αίματος έγραφαν ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ της απελευθέρωσης της Πατρίδας από τους κατακτητές. Το ΚΚΕ που γεννά Μπελογιάννηδες. Και την ίδια εποχή η Σοβιετική Ένωση με τον Κόκκινο Στρατό κάρφωνε τη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του Ναζιστικού τέρατος απελευθερώνοντας δεκάδες χώρες.

Αγνοούν(;) και αθωώνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενώ ενοχοποιούν τα θύματά τους, τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα «βιβλία» αυτά φαίνεται πως είναι γραμμένα από «τη σπορά των… ηττημένων».

Το θέμα δεν είναι αυτό. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ποιος πήρε την Απόφαση και την Ευθύνη γι’ αυτό, από ένα φορέα, το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, που ευαγγελίζεται ως σκοπό του την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων, την καλλιέργεια εκείνων που ενώνουν τους ανθρώπους, την αδερφοσύνη, την αλληλεγγύη;

Ένας φορέας που θα έπρεπε υπηρετώντας την Τέχνη να συμβάλλει στην ανάπτυξη του συναισθήματος , της φαντασίας, της νόησης και της βούλησης, αρετές που είναι απαραίτητες στον καθένα που θέλει να λέγεται άνθρωπος, προπάντων σ’ εκείνους που θέλουν να παλέψουν για το δίκιο και την ευτυχία των πολλών.

Ένας φορέας που χρηματοδοτείται από το Δήμο και την πολιτεία , σε χώρο που ενοικιάζεται από το Δήμο ,θεωρεί πως προάγει τον πολιτισμό και υπηρετεί την τέχνη διακινώντας « βιβλία» που φαίνεται σα να βγήκαν από βιβλιοθήκη έγκλειστων Χρυσαυγιτών;

agrinionews.gr