Δευτέρα, 28η Νοεμβρίου 2022  1:18: πμ
rss button rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 11:34

Σπήλιος Λιβανός: Εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κάτι που «σφραγίζει» περαιτέρω την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη Συμμαχία.

Σε μια κίνηση ενδεικτική της αναβάθμισης της Ελλάδας μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ προχώρησε η Βορειοατλαντική Συμμαχία, καθώς επέλεξε την Αθήνα για να φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο 8-9/4 τις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ σε μια φορτισμένη γεωπολιτικά ιστορική στιγμή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Περίπου εκατό βουλευτές από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ήρθαν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και συζήτησαν για τις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κάτι που «σφραγίζει» περαιτέρω την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη Συμμαχία.

Το «S» επικοινώνησε με τον βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος τόνισε ότι «η ρωσική εισβολή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του δικαιώματος των κρατών να ζουν ελεύθερα και των αρχών και αξιών του δυτικού κόσμου μας, απέναντι στην οποία τόσο ως Ε.Ε. όσο και ως ΝΑΤΟ αντιδράσαμε γρήγορα, ενωμένα και αποφασιστικά, καταδικάζοντας απερίφραστα τη ρωσική επιθετικότητα και υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες μας και τη συλλογική ασφάλεια».

Τον ρωτήσαμε σχετικά με την εκλογή του, την οποία δεν ήθελε να σχολιάσει προτού επικυρωθεί και τυπικά. Ανέφερε ωστόσο ότι, εφόσον είναι ένας εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν η Μαριέττα Γιαννάκου, θα εργαστεί «με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζοντας το έργο της Μαριέττας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μια συμμαχία όπου συμμετέχουν οι περισσότερες δυτικές χώρες. Σκοπεύω η Ελλάδα να συμμετέχει ως πρωταγωνίστρια με δυνατή φωνή, με ξεκάθαρες θέσεις».

parapolitika.gr

BLACK FRIDAY