Δευτέρα, 4η Δεκεμβρίου 2023  9:21: πμ
  rss button fb button fb button
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 09:48

Το ΚΚΕ τίμησε τα 196 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Τίμησε τα 126 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου – Παρουσιάστηκε η έκδοση της ΣΕ «1821. Η Επανάσταση και οι Απαρχές του Ελληνικού Αστικού Κράτους»

Τη συμπλήρωση των 126 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου, τίμησε σήμερα με ξεχωριστές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ΚΟΒ της πόλης, της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας του νομού, το πρωί, πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «1821. Η Επανάσταση και οι Απαρχές του Ελληνικού Αστικού Κράτους», από το μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Βασίλη Μόσχο, που αναφέρθηκε στο σύνολο των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, που προηγήθηκαν και οδήγησαν στα γεγονότα του 1821, την επανάσταση και την συγκρότηση του ελληνικού κράτους.

Το ενδιαφέρον στην αίθουσα εκδηλώσεων ήταν μεγάλο και της εισηγητικής ομιλίας, ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσιος διάλογος με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων. Στο χώρο, λειτούργησε βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής, με ξεχωριστή θέση να κατέχουν εκδόσεις που αναφέρονται στην ιστορική περίοδο που είχε αναφορά και η εκδήλωση.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Μεσολογγίου, από το κτίριο της Περιφέρειας στον Κήπο των Ηρώων, με το πανό στην κεφαλή της πορείας να θυμίζει πως «Αντάρτης κλέφτης παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός», ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Οι Εξοδίτες κίνησαν την ιστορία μπρος, ακίνητος δεν μένει ο ιστορικός τροχός» και «Αγώνας ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».

Στο Ηρώο των Πεσόντων της εξόδου, τέλος, κατατέθηκε στεφάνι από τον Θύμιο Γερολυμάτο, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr