Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:21: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 00:21

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ: Αίσχος και ντροπή η παρουσία του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο

Η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη σχεδόν όλων των κομμάτων της Βουλής, κάλεσε την μαριονέτα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και εκφραστή του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, να μιλήσει στην Ελληνική Βουλή. Αυτόν που συμφώνησε στην ενσωμάτωση των ναζιστικών ταγμάτων του Αζόφ στον ουκρανικό στρατό για να στηρίξει το καθεστώς του, που απαγόρευσε την ύπαρξη αντιπολίτευσης φυλακίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους, που έκλεισε τα ελληνόφωνα και ρωσόφωνα σχολεία και απαγόρευσε τη γλώσσα κάθε εθνικής μειονότητας, προκειμένου να επιτύχει με το στανιό και με απροκάλυπτη βία την ουκρανική ομογενοποίηση που επιδίωκε. Αυτός που καταδίωκε την ελληνική μειονότητα, τη γλώσσα της, την θρησκεία της και τον πολιτισμό της, πήρε βήμα να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, ενός λαού που θρήνησε το 1/10 του πληθυσμού του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξέρει τι θα πει ναζιστική θηριωδία.

Ο Ζελένσκι, που ούτε ντρέπεται ούτε κρύβει τα πιστεύω του, εμφανίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων πλαισιωμένος από τα πρωτοπαλίκαρά του, ναζιστές του τάγματος Αζόφ. Το δυστύχημα για τον ελληνικό λαό είναι ότι δεν ντρέπεται ούτε η κυβέρνησή του, ούτε το εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό που παριστάνει τους εκπροσώπους του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντα πειθήνια στις αμερικανικές προσταγές, στήριξε από τις πρώτες τις επιθετικές ενέργειες ενάντια στη Ρωσία, στέλνοντας πολεμικό υλικό στο καθεστώς Ζελένσκι. Ενάντια σε μια χώρα που ποτέ δεν απείλησε την Ελλάδα, που μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, που πάντα ήταν υπερασπιστής κρίσιμων ελληνικών αιτημάτων στους διεθνείς οργανισμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε πιο πρόθυμα και από τους πρόθυμους στα μονομερή αναγκαστικά μέτρα -που κατ’ ευφημισμό και τελείως παράνομα αποκαλούν «κυρώσεις»- κατά της Ρωσίας, στέλνοντας εξοπλισμό στο ουκρανικό καθεστώς. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε όλους τους κρίσιμους τομείς (ενέργεια, παραγωγή, εργασία), με κίνδυνο και πιθανής επισιτιστικής κρίσης. Απελαύνοντας δε πρόσφατα και τους 12 Ρώσους διπλωμάτες, έχει κηρύξει ουσιαστικά τον πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν αρκέστηκε όμως στην έμπρακτη στήριξη του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, αλλά προχώρησε και στην στήριξη της αμερικανο-ουκρανικής προπαγάνδας.

Με ντροπή αντικρίσαμε σήμερα εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να χειροκροτούν τον Ζελένσκι. Χειροκρότησαν έναν θρασύτατο και ανιστόρητο, που τόλμησε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, να κάνει χρήση προς όφελός του, του παραδείγματος της Φιλικής Εταιρείας! Που τόλμησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του στην Βουλή φέρνοντας μαζί του μαχητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ.

Ντράπηκε και η ντροπή!

Καταγγέλλουμε το όνειδος της Κυβέρνησης και των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, που παρέστησαν ως θεατές στην παράσταση ενός ναζιστή ηθοποιού στη Βουλή των Ελλήνων.

Καταγγέλλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ,
τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν,
τον Μανώλη Ανδρουλάκη και τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ,
τον Γιάνη Βαρουφάκη που δέχθηκε να εκπροσωπηθεί από βουλευτή του ΜΕΡΑ 25,
τους ανεξάρτητους βουλευτές που παρέστησαν,

και φυσικά την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επί των ημερών της η Βουλή των Ελλήνων έγραψε μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας της.

Καταγγέλλουμε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ΚΑΙ για την υποκρισία τους να διαμαρτύρονται κατά της Κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής, ότι ξαφνιάστηκαν με την παρουσία δύο μαχητών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στο πλευρό του Ζελένσκι μέσα στην ελληνική Βουλή. Γιατί διαμαρτύρονται; Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που δέχθηκαν να ακούσουν τον Ζελένσκι για λόγους αλληλεγγύης; Δεν γνώριζαν, οι αλληλέγγυοι, ότι το τάγμα Αζόφ αποτελεί μέρος του ουκρανικού στρατού, πολιτικός προϊστάμενος του οποίου είναι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι;

Ο εξευτελισμός αυτός που υποστήκαμε ως λαός, προσιδιάζει ιστορικά μόνο με τον Δεκέμβριο του 1946, όταν η βουλή του εμφυλίου κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους ναζί «ήρωες» που καταδικάστηκαν «άδικα» από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης. Κατόπιν ψήφισε να πάψουν όλες οι διώξεις δωσίλογων στην Ελλάδα και να απελευθερωθούν όσοι κρατούνταν σε αναμονή δίκης σε βάρος τους. Ο Ζελένσκι επεφύλαξε μια ιδιαίτερη μεταχείριση του ελληνικού κοινοβουλίου, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός είναι βαθύτατα αντιναζιστής. Η προσβολή αυτή θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε μαζική παραίτηση βουλευτών τουλάχιστον της αντιπολίτευσης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές. Ή, αν επιλέξει ο «βασιλιάς Ήλιος» του Μαξίμου να διατηρήσει ένα κολοβό, μονοκομματικό κοινοβούλιο, να αποκαλυφθεί και στον πιο αφελή ότι η χώρα τελεί υπό δικτατορία με κοινοβουλευτικό προσωπείο. Στο βαθμό που δεν το έκαναν, συμπράττουν στην όλη μεθόδευση. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Δυστυχώς, αυτό το πολιτικό προσωπικό έχει φέρει την πατρίδα μας μπροστά σε μοιραίο κίνδυνο.

Πάνω από 10 χρόνια φωνάζουμε ότι τα μνημόνια ήταν η απαρχή για τα δεσμά της χώρας μας. Ότι έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξή της και την εθνική της υπόσταση. Το κράτος, οι εξουσίες της πολιτείας και όλοι οι θεσμοί, έχουν εργαλειοποιηθεί για να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Το πειθήνιο πολιτικό προσωπικό, υπηρέτες της ξενοκρατίας και των μνημονίων, δεν έχει επιφέρει μόνο την κατάρρευση της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά μας οδηγεί σε εθνικό όνειδος και εθνικό ακρωτηριασμό. Όσο συνεχίζουν να κυβερνούν οι εθελόδουλοι που υπηρετούν το καθεστώς δεσμεύσεων που μας επιβάλλεται από τους ξένους ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας, τότε δεν έχουμε κάτι άλλο να περιμένουμε. Κάθε φορά και χειρότερα.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει μόνο με μια πλατιά συμμαχία που θα εκφράσει την ενότητα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Που θα επιδιώξει να αποβάλει από τον κορμό της πατρίδας τα παράσιτα που την ντροπιάζουν και την απομυζούν.

Για να υλοποιήσει επιτέλους ο λαός το όραμά του για μια Ελλάδα πιστή στις μακραίωνες παραδόσεις των αγώνων της για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 7 Απριλίου 2022
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ.