Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 20:20

Οικονόμου για ομιλία Ζελένσκι: Άστοχη και λανθασμένη η συμπερίληψη μέλους του τάγματος Αζόφ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αστοχία, εξαπέλυσε ωστόσο και βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ – «Είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν;», λέει σε δήλωσή του

Για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένη για το απόσπασμα στο οποίο εμφανίζεται ομογενής της Ουκρανίας, μέλος του τάγματος Αζόφ να απευθύνεται στην εθνική αντιπροσωπεία, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως λέει σε ανακοίνωσή του, «η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη». Παράλληλα ο κ. Οικονόμου σημειώνει πως «είναι εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει.

agrinionews.gr