Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 20:46

Ο Γ. Βαρεμένος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην Βουλή αναφέρθηκε στα συνταρακτικά τα στοιχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Ειδικότερα ο κ. Βαρεμένος στα εξής στοιχεία:

Η παράταση για τρεις μόνο μήνες των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων, συνιστά απλώς παράταση του μαρτυρίου της σταγόνας, πολύ περισσότερο που ο υπουργός κ. Θ. Πλεύρης, δηλώνοντας ειλικρινής, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να επανέλθουν οι εργολάβοι.

«Αυτό, τόνισε ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για ειλικρίνεια του υπουργού αλλά για κυνισμό».

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε συνταρακτικά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα ξεπέρασε σε απώλειες από κορωνοϊό, ανά χίλιους κατοίκους, την Ιταλία με τις εκατόμβες του Μπέργκαμο.

Όταν ορκίσθηκε ο κ. Πλεύρης, στις 31 Αυγούστου, οι απώλειες ήταν 13.622 συνάνθρωποί μας και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 27.000.

Τότε ήμασταν στις 25 χειρότερες χώρες παγκοσμίως, ενώ τώρα οι 14 από αυτές έγιναν καλύτερές μας. «Φθάσαμε στο σημείο, είπε ο βουλευτής, να ανήκουμε ως προς αυτό το διάστημα στο χειρότερο 1% παγκοσμίως. Τραγωδία που συνεχίζεται σαν να πρόκειται για φυσικό φαινόμενο».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τελούν σε αναστολή εργασίας, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν με τα ίδια μέτρα που εξακολουθούν να υπηρετούν οι 1.000 συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάσθηκαν επειδή απηλλάγησαν για ιατρικούς λόγους.

«Η επιστροφή των ανεμβολίαστων μπορεί να γίνει ακόμη και με καθημερινή υποχρέωση διενέργειας τεστ, αντί της καταδίκης σε πείνα», κατέληξε ο βουλευτής.

sinidisi.gr