Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:47: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 22:16

Οι Γιατροί του Κόσμου στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας

Πρώτες βοήθειες και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον Ουκρανικό λαό

Η πρώτη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας βρίσκεται στο Siret, στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, όπου καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται και περιμένουν εν μέσω παγωνιάς που φτάνει και τους -10οC, να διασχίσουν τα σύνορα, εγκαταλείποντας τη χώρας τους.

Με την Κινητή Ιατρική Μονάδα τους, οι Γιατροί του Κόσμου παραμένουν στο σημείο εισόδου και παρέχουν πρώτες βοήθειες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ταλαιπωρημένο πληθυσμό που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Γυναίκες και μητέρες με τα παιδιά τους, έχουν αφήσει τα πάντα πίσω τους και αναζητούν ασφάλεια μακριά από τον πόλεμο.

Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου παρέδωσε το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, που συγκέντρωσε στην Ελλάδα, στην οργάνωση HelpUkraineRomania και θα διατεθεί άμεσα για τη φροντίδα και την ανακούφιση των ουκρανών πολιτών.

Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, η αποστολή συνεχίζει τη διερευνητική της δράση, καταγράφοντας και αξιολογώντας τις συνθήκες.

Η δεύτερη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου θα ξεκινήσει από την Αθήνα και θα μεταβεί στην περιοχή στις επόμενες ημέρες, για την παράδοση επιπλέον υλικού.

agrinionews.gr