Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 18:26

Ραγδαίες εξελίξεις: Επιβεβαιώνει ο Ζελένσκι συμφωνία για διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί την τελευταία ώρα ώστε Ουκρανία και Ρωσία να οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Λίγη ώρα μετά τις ρωσικές διαρροές, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμφωνία με τη Μόσχα για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στο Γκομέλ της Λευκορωσίας.

Ο Ζελένσκι προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook όπου ανέφερε τα εξής: «Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη ότι κατά τη στιγμή της αναχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Πηγή / Εικόνα: ethnos.gr