Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 12:34

Η Ρωσία δίνει διορία μέχρι τις 15.00 στην Ουκρανία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία δίνει διορία μέχρι τις 15.00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουκρανία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία.

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ρωσική πλευρά δίνει διορία στην Ουκρανία μέχρι τις 15.00 να προσέλθει στη Λευκορωσία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Το πρωί της Κυριακής ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε κάνει γνωστό πως η ρωσική αντιπροσωπεία είχε φτάσει στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς», ανέφερε το RIA Novosti. Παράλληλα ο κ. Πεσκόφ τόνισε πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και στην πόλη Γόμελ.

Ζελένσκι: Γιατί λέμε όχι στο Μινσκ

Λίγο αργότερα όμως ήρθε το ηχηρό όχι του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς τόνισε πως θεωρεί εχθρικό έδαφος για τη χώρα του την Λευκορωσία. Παράλληλα ο Ζελένσκι πρότεινε άλλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Βαρσοβία, η Πράγα ή το Μπακού για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

«Αυτή τη στιγμή, λέμε όχι στο Μινσκ. Άλλες πόλεις μπορεί να είναι ένα μέρος για συνάντηση. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού -τα έχουμε προτείνει όλα αυτά στη Ρωσία. Οποιαδήποτε άλλη πόλη κάνει.

Μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν πετάνε οι πύραυλοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι συνομιλίες μπορούν να είναι ειλικρινείς και μπορούν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Πηγή: newsit.gr