Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:19: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:31

Γ. Βαρεμένος: Κυβέρνηση golden boys εναντίον καθαριστριών

Γ. Βαρεμένος στην Βουλή: Κυβέρνηση golden boys εναντίον καθαριστριών

Μέσα σ’ ένα κοινωνικά ερειπωμένο τοπίο, όπως αυτό πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας, όπου όταν νυχτώσει μόνο οι κουκουβάγιες δεν λαλούν και στα χωριά είναι λές και πέρασαν οι βάρβαροι, η κυβέρνηση έσπασε τον κουμπαρά.

Αλλά για ποιούς; Για τα goldenboysπου ετοιμάζεται να υποδεχθεί στον ΕΦΚΑ. Οκτώ χιλιάδες ευρώ τον μήνα, όταν τις καθαρίστριες μειωμένου ωραρίου στα σχολεία τις πήγαν από 370 σε 340 ευρώ.

Όταν κάποιες από αυτές αναγκάζονται να διανύουν πήγαιν’ έλα στην δουλειά 70 χλμ., με την ελπίδα να γίνουν πλήρους απασχόλησης και να πάρουν τα πολυπόθητα 700 ευρώ. Είναι ντροπή!

Στα νοσοκομεία φέρνουν άρον-άρον τους εργολάβους, βάζοντας στο μάτι τις καθαρίστριες και τα παιδιά της φύλαξης, αρνούμενοι να παρατείνουν τις συμβάσεις όπως έκαναν στους επικουρικούς υγειονομικούς.

Ποιούς χειροκροτούσαν πριν ενάμιση χρόνο ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του;

Τους εργολάβους ή τις καθαρίστριες, που από 32 στο νοσοκομείο Αγρινίου νόσησαν επί του πεδίου οι 22 και από την φύλαξη οι 18 στους 30;

Προς θεού, δεν συγκρίνω τις ταπεινές και καταφρονεμένες καθαρίστριες, που ανέθρεψαν παιδιά και τα ανέδειξαν στην κοινωνία, με τα golden boys.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση να τις στείλει πού; Να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές όπως λέει ο λαός;

Μετά από δυόμιση χρόνια και τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων, έρχεται ο κ. Χατζηδάκης να κατηγορήσει τους άλλους. Πάντα φταίνε οι άλλοι.

Η κυβέρνηση κάνει κουμπότρυπες το ΑΣΕΠ με την εφεύρεση της “σύμπραξης” μαζί του.

“Σύμπραξη με το ΑΣΕΠ” λένε το μπαλαμούτι στις μέρες της αριστείας! Το ΑΣΕΠ, αυτή την μεγάλη κατάκτηση της μεταπολίτευσης, που ακόμη και κυβερνητικούς βουλευτές απάλλαξε από το βάρος να απολογούνται στους ψηφοφόρους τους για τους διορισμούς, έρχεται ο κ. Χατζηδάκης να το πετάξει από το παράθυρο του ΕΦΚΑ.

Η κυβέρνηση σπρώχνει τη  κατάσταση πίσω στις χειρότερες παραδόσεις του πολιτικού συστήματος, που οδήγησαν στην κρίση των μνημονίων.

Αναλαμβάνει έτσι ιστορικές ευθύνες. Ελπίζω και εύχομαι ο λαός να μην επιτρέψει αυτή την ολισθηρή οπισθοδρόμηση, αυτή την ιστορική παλινδρόμηση.

sinidisi.gr