Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:08: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 10:04

Ανατολική Ουκρανία: Ένας τελικά ο νεκρός ομογενής από πυρά ουκρανών στρατιωτών

Ένας ήταν τελικά στην Ανατολική Ουκρανία ο νεκρός Έλληνας ομογενής από πυρά ουκρανών στρατιωτών στο χωριό Γρανίτνα και όχι δύο όπως αρχικά είχε ανακοινώσει το Yπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN Θανάσης Αυγερινός επικαλούμενους κατοίκους του εν λόγω χωριού, ο ένας εκ των δύο νεκρών είναι ομογενής, ενώ ο δεύτερος είναι ντόπιος.

Τραυματίες είναι δύο άτομα ελληνικής καταγωγής.

Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσε εμμέσως μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αρχική πληροφόρηση ήταν για δύο νεκρούς. Χτες το βράδυ, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίναν όλες ότι ήταν ένας ο Έλληνας νεκρός και δύο οι τραυματίες».

Ρωσόφωνοι του Ντονιέτσκ: Υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στη δολοφονία

Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος της λαϊκής πολιτοφυλακής της αυτοαποκαλούμενης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανέφερε πως τα κίνητρα πίσω από τις δολοφονίες ήταν πολιτικά.

Ο Έντουαρντ Μπασούρι, υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες μπήκαν με τα όπλα μέσα στην καφετέρια που βρίσκονταν και οι Έλληνες και αφού μέθυσαν, άρχισαν να κατηγορούν τους θαμώνες ως «αποσχιστές» που «μισούν την Ουκρανία».

Με βάση τις δηλώσεις του Μπασούρι, κάποιοι θαμώνες του καφέ, εκείνη την ώρα προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι Ουκρανοί στρατιώτες τράβηξαν τα όπλα τους και έτσι η λεκτική αντιπαράθεση μετατράπηκε σε πανικό με τον Έλληνα ομογενή να βρίσκει ακαριαίο θάνατο .

Πηγή: ethnos.gr