Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 22:31

Τι είπε ο Τσίπρας για Λιβανό

Τι είπε ο Τσίπρας για Λιβανό

«Είτε Μαυρογυαλούροι, είτε γιάπηδες, αυτή είναι η λογική σας»

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λίστα Πέτσα ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην παραίτηση Λιβανού κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «η διαφορά η εξαγορά συνειδήσεων, το ψέμα και η προπαγάνδα είναι η παρακαταθήκη σας και το έχετε τερματίσει».

«Εκφράζω την κάθετη διαφωνία μου με τον κ. Λιβανό. Δεν αποπέμφθηκε επειδή δεν παρήγαγε τίποτα, ούτε γιατί οι αγρότες δεν έχουν εισόδημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος.

Αποπέμφθηκε επειδή εξέφρασε κρίση για τις σακούλες με τα λεφτά, που μοιράστηκαν μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία όπως ορθώς τα εξιστόρησε ο δήμαρχος. Δεν μπορείς κ. Λιβανέ να χαρακτηρίζεις τα τριχίλιαρα εποποιία γιατί προσβάλλεις την κυβέρνησή σου. Αν είναι εποποιία τα τριχίλιαρα τι είναι τα εκατοντάδες εκατ. απευθείας αναθέσεις σε δημοκοπικές εταιρείες και ΜΜΕ;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που «στέρεψε» τα ταμεία του κράτους από ρευστότητα εστίασε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας  σημειώνοντας ότι «ο λαός δημιούργησε ένα κομπόδεμα και εσείς το έχετε βάλει στόχο να του το πάρετε».  «Τι κάνατε 2,5 χρόνια; Σας αφήσαμε στρωμένη την οικονομία και το χρέος και εσείς μιλούσατε για το Μητσοτάκης effect.

Πού πήγανε όλα αυτά τα χρήματα; Σε επιχειρήσεις και κουμπάρους. Ύστερα σας πρόσβαλε τάχα η παραδοχή του κ. Λιβανού για το 2007. Δεν υπάρχει διαφορά. Είναι η ίδια πρακτική. Είτε με σακούλες, είτε με εμβάσματα, είτε εκτός πόθεν έσχες είναι το ίδιο. Είτε τα μοιράζουν οι Μαυρογυαλούροι του 1960, είτε οι γιάπηδες του 2022 το ίδιο είναι. Αυτή είναι η λογική σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr