Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 14:16

Τούρκοι προσέξτε!

Το έχουν παρακάνει οι εξ ανατολών γείτονές μας, με την καθημερινή επιθετική ρητορική, με τις απίστευτες απαιτήσεις τους, τις ύπουλες μεθοδεύσεις τους, την συνεχή απειλή χρήσης βίας, τις παραβάσεις και παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων και του εθνικού μας εναερίου χώρου!

Τούρκοι προσέξτε!

Σταματήστε να κοιτάτε εχθρικά δυτικά προς την άγια πατρίδα μας. Η Ελλάδα δεν είναι μια τυχαία χώρα. Έχει ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών και εσείς έχετε ευεργετηθεί από αυτόν τον πολιτισμό μας. Η Ελλάδα είναι πατρίδα των θεών, των ηρώων, των σοφών, είναι η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, το λίκνο της Δημοκρατίας. Είναι η μητέρα των ιδεών και των επιστημών. Οι Έλληνες διαχρονικά έδωσαν στον κόσμο το φως του πνεύματος, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και όλες σχεδόν τις επιστήμες, την φιλοσοφία, την ιατρική, τα μαθηματικά, τη μουσική, την ρητορική, την αρχιτεκτονική, την φυσική, τη χημεία, την αστρονομία κλπ. Οι Έλληνες δόμησαν την πολιτική και την στρατηγική, επινόησαν την διαλεκτική, εφεύραν το θέατρο και γενικά δίδαξαν τον ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Σεβαστείτε λοιπόν την Ελλάδα, την «μητέρα όλου του κόσμου» και ελάτε κοντά μας ειρηνικά και φιλικά. Μην πετάτε στα σκουπίδια την φράση του δικού σας Κεμάλ «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο». Θα τιμωρηθείτε σκληρά!

Τούρκοι προσέξτε!

Η χώρα σας, η Τουρκία οφείλει άμεσα:

-Να ξεχάσει κάθε ιδέα διεκδίκησης στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο και να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας και τον εναέριο χώρο.

-Να άρει την απαράδεκτη διεθνώς αφορμή πολέμου (casus belli) για την αύξηση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

-Να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να αποδεχτεί μια δίκαιη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, λύση του κυπριακού ζητήματος.

-Να εγκαταλείψει τα ύπουλα παιχνίδια στη Θράκη, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι Έλληνες ζουν ειρηνικά.

-Να αναγνωρίσει άμεσα την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, να ανοίξει τη θεολογική σχολή της Χάλκης και να αποδώσει όλα όσα παρανόμως απέσπασε από την ελληνική ομογένεια.

-Να αποδώσει την Αγία Σοφία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Ιερό Ναό-σύμβολο της Ανατολικής ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας.

-Να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει, καθώς και τα δικαιώματα των εθνικών, θρησκευτικών και λοιπών μειονοτήτων που ζουν στην επικράτειά της.

Τούρκοι προσέξτε!

Δεν μας φοβίζετε! Εξοπλιστείτε με ότι θέλετε.

Κάντε αεροπλανοφόρα, αγοράστε όσα καράβια θέλετε. Εμάς δεν μας φοβίζετε. Γιατί έχουμε νέους Κανάρηδες, Μιαούληδες, Παπανικολήδες, νέους μπουρλοτιέρηδες που τις ναυαρχίδες και τα καράβια σας τα βάζουν φωτιά και τα βουλιάζουν!

Αγοράστε, φτιάξτε άρματα, όπλα, πυροβόλα, drones. Εμάς δεν μας φοβίζετε. Γιατί ο Στρατός μας έχει νέους Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Νικηταράδες!

Προμηθευτείτε όσα αεροπλάνα θέλετε. Δεν μας φοβίζετε. Γιατί εμείς έχουμε τα παιδιά του Ίκαρου, τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, τους ατρόμητους αετούς, βιγλάτορες του Αιγαίου και της Κύπρου!

Τούρκοι δεν σας φοβόμαστε!

Κι ας εξοπλίζεστε. Κι ας απειλείτε. Κι ας είστε πολλαπλάσιοι από εμάς.

Γιατί οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ' όλα  των συνόρων μας οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους!

Γιατί οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν μας πτόησαν. Γιατί έχουμε δυο ανίκητα πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό μας. Την αγάπη σ' αυτό που λέμε Πατρίδα-Ελλάδα και την πίστη σ' αυτό που καλούμε Ορθοδοξία!

Γιατί ότι και να κάνετε στην Πατρίδα μας πόδι δεν θα πατήσετε. Και στην Πόλη, στην Αγια-Σοφιά θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

πηγή φωτο: pentapostagma.gr

Διαβάστηκε 730 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 14:16