Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 19:21

Μάριος Σαλμάς: «Όχι» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην άρση ασυλίας για την υπόθεση NOVARTIS

Την απόρριψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά αποφάσισε η Βουλή με ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο Novartis.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα των αρχών για την εν λόγο υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία μετά από εισαγγελική αναφορά για προσπάθεια παρέμβασης του «γαλάζιου» βουλευτή σε δικαστή ώστε να επισπευθεί η εκκρεμής του υπόθεση σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis.

Σημειώνεται ότι «υπέρ» της άρσης της ασυλίας του Μ. Σαλμά τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Συνολικά, «κατά» της άρσης της ασυλίας του βουλευτή τάχθηκαν 172 βουλευτές, «υπέρ» της άρσης ψήφισαν 88 βουλευτές, ενώ 9 δήλωσαν «παρών».

Ο Μ. Σαλμάς ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας ανέφερε πως η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση που είχε καταθέσει στον μάρτυρα της Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος στην κατάθεσή του τον ενέπλεξε με την υπόθεση.

Ο ίδιος, υποστήριξε πως επειδή η υπόθεση καθυστερούσε κατά την προδικασία και αγωνιούσε για την εξέλιξή της, πήρε στο τηλέφωνο τη γραμματεία της Εισαγγελίας, από όπου τον ενημέρωσαν ότι η εισαγγελέας που την είχε χρεωθεί είχε κάνει αίτημα εξαίρεσης και αυτή η αίτηση συζητείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης, όπως είπε, τον πληροφόρησαν πως πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, και του έδωσαν το σταθερό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί του, προκειμένου να λάβει την ενημέρωση σχετικά με το πού βρίσκεται η υπόθεση.

Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι στις 11 το πρωί κάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, πριν ολοκληρώσει την ερώτησή του, του είπε πως «κακώς με παίρνετε τηλέφωνο, εγώ είμαι δικαστής και δεν πρέπει να παρεμβαίνετε» και του έκλεισε το τηλέφωνο.

«Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έστειλε αναφορά στον Άρειο Πάγο ότι εγώ τον πήρα τηλέφωνο για να παρέμβω στην επίσπευση εκκρεμούς υπόθεσής μου» είπε ο κ. Σαλμάς.

Άρση ασυλίας για τον Διονύση Σταμενίτη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη για δυο ποινικές δικογραφίες αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια με 265 ψήφους «υπέρ» έναντι μίας «κατά».

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από το Σώμα να ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του και για τις δύο δικογραφίες καθώς αυτές «δεν υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τη βουλευτική ιδιότητα θα πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη».

Η πρώτη δικογραφία αφορά τη θητεία του ως πρόεδρος του ΔΣ στα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ για προκληθείσα απιστία σχετικά με σύμβαση διαχείρισης και συντήρησης εγκαταστάσεων, η οποία όμως, όπως τόνισε, «είχε λήξει 6 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της εταιρείας».

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την κατηγορία της συναυτουργίας σε απιστία, σχετικά με μια μη δεσμευτική γνωμοδότηση που έλαβε το 2016, το ΔΣ του ΟΛΠ για την ανακατασκευή μιας αποθήκης, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ.

pronews.gr