Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 00:01

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της και ομολογεί την αποτυχία της»

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτό της και ομολογεί την αποτυχία της»

Αποτελεί πραγματικά ντροπή το γεγονός ότι η κυβέρνηση «πουλάει» επικοινωνιακά για άλλη μια φορά «νόμο και τάξη» όταν η επαναφορά του ιδιώνυμου και οι νόμοι που ψήφισε δεν απέτρεψαν την οδυνηρή κλιμάκωση της βίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια και το αποτρόπαιο έγκλημα της δολοφονίας του νεαρού Άλκη Καμπανού.

Σήμερα διά των κυρίων Οικονόμου και Αυγενάκη επιχειρήθηκε μια ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης των μεγάλων ευθυνών της κυβέρνησης για τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα της βίας και των εγκληματικών ενεργειών με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό.

Η έξαρση της βίας το τελευταίο διάστημα ήταν γνωστή στις αρχές καθώς είχαν προηγηθεί αρκετές συμπλοκές με τραυματισμούς και άλλη μια δολοφονία.

Όπως επίσης γνωστές ήταν και οι καταγγελίες μαζικών φορέων αλλά και τα δημοσιεύματα του τύπου που ανέφεραν ότι σε κάποιες λέσχες φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις έχουν παρεισφρήσει ομάδες νεοναζί  και εθνικιστικά στοιχεία που δρουν ως τάγματα εφόδου με ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα προβαίνοντας σε ακραίες πράξεις βίας.

Ταυτόχρονα τα όσα δήλωσαν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης αποτελούν ομολογία της αποτυχίας της. Ενώ ισχυρίζονται ότι με αυτή την κυβέρνηση ισχυροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας με την επαναφορά του ιδιώνυμου στο ποδόσφαιρο και την εντατικοποίηση των ελέγχων, με τις σημερινές τους εξαγγελίες για νέα αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα στην ουσία διαψεύδουν τον εαυτό τους και ομολογούν την αποτυχία τους.

Τέλος, προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά φαινόμενα όπως το έγκλημα και η βία με όρους επικοινωνίας διαχείρισης της επικαιρότητας, πάντα εκ των υστέρων και με περίσσευμα υποκρισίας.

sinidisi.gr