Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 17:53

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».

Όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του κ. Λιβανού, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του κατέστησε σαφές ότι η αντίδραση στις αναφορές του Πέτρου Δούκα δεν αρμόζει στον αξιακό κώδικα της κυβέρνησης και η αντίδραση έπρεπε να ήταν διαφορετική κάτι που ο υπουργός το δέχτηκε και υπέβαλε την παραίτησή του.

Τι συνέβη;

Σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο Πέτρος Δούκας εμφανίζεται απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός. Και η στιχομυθία ολοκληρώνεται με τα τρανταχτά γέλια όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Για την ιστορία, στις πυρκαγιές του 2007 ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς -συνολικά οι νεκροί ήταν 84- και είχε καταστραφεί. Το 2021, ο νομός ξανακάηκε, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά θύματα, από μια φωτιά που έπρεπε να είχε σταματήσει άμεσα μετά την εκδήλωσή της στην Αρχαία Ολυμπία. Αντίθετα, έφτασε να κάψει και τη γειτονική Γορτυνία μετά από μία εβδομάδα.

Με πληροφορίες από In.gr

agrinionews.gr