Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 18:53

Θ. Μωραΐτης για νοσοκομεία και γέφυρα Ευήνου στη Βουλή: «Γυρίσατε την πλάτη σε όλα τα αιτήματα» (video)

Εκτενή αναφορά έκανε στον τόπο του, την Αιτωλοακαρνανία, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση μομφής, ο Τομεάρχης Αθλητισμού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα εγκατάλειψης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Των δύο Νοσοκομείων, Μεσολογγίου και Αγρινίου, και της Γέφυρας του Ευήνου, που κατέρρευσε πριν από ενάμιση μήνα.

«Δυόμισι χρόνια τώρα ζητάμε να καλυφθούν τα κενά, να στηριχθούν τα Νοσοκομεία και δεν έχουμε εισακουστεί σε τίποτα» είπε σχετικά, προσθέτοντας: «(Η κυβέρνηση) γυρίζει την πλάτη σε όλα τα αιτήματα, η μοναδική της έγνοια γι’ αυτά είναι το πώς θα βάλετε μέσα τους εργολάβους για τη φύλαξη και την καθαριότητα».

Σε ό, τι αφορά την κατάρρευση της Γέφυρας του Ευήνου, επεσήμανε πως συνιστά ένα ακόμη «τραγικό παράδειγμα του ανεκδότου του “επιτελικού κράτους”».

«Έχουν περάσει 45 μέρες και, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια υπεύθυνη ενημέρωση για το τι γίνεται, ποιος είναι ο σχεδιασμός, πέρα από μία διαβούλευση και διάφορες προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, τόνισε ότι «η περιοχή κι ο κόσμος που είναι γύρω απ’ τη Γέφυρα, περνάει δύσκολες στιγμές στη δουλειά του, τη μεταφορά του, σε όλα».

Αναλυτικά, ο κ. Μωραΐτης είπε:

«Αυτά τα δυόμισι χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε και την Περιφέρεια.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουμε δυο Νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, τα οποία τα εγκατέλειψε στην τύχη τους.

Έχουμε χάσει συνανθρώπους και φίλους μας. Κάποιοι επιβίωσαν από τύχη.

Δυόμισι χρόνια τώρα ζητάμε να καλυφθούν τα κενά, να στηριχθούν τα Νοσοκομεία και δεν έχουμε εισακουστεί σε τίποτα.

Γυρίζει την πλάτη σε όλα τα αιτήματα, η μοναδική της έγνοια γι’ αυτά είναι το πώς θα βάλει μέσα τους εργολάβους για τη φύλαξη και την καθαριότητα.

Κι ένα δεύτερο, τραγικό, παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το ανέκδοτο του “επιτελικού κράτους”:

Έχει καταρρεύσει η Γέφυρα του Ευήνου. Αν δεν είχαμε την Ιόνια Οδό, η Αιτωλοακαρνανία θα είχε κοπεί στα δύο. Έχουν περάσει 45 μέρες και, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια υπεύθυνη ενημέρωση για το τι γίνεται, ποιος είναι ο σχεδιασμός, πέρα από μία διαβούλευση και διάφορες προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι.

Η περιοχή, όμως, κι ο κόσμος που είναι γύρω απ’ τη Γέφυρα, περνάει δύσκολες στιγμές στη δουλειά του, τη μεταφορά του, σε όλα.
Έχει αποτύχει σε όλα».

agriniopress.gr